Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2013, 00:37
Cytat:
1. przyjmuje do wiadomości konkluzje Rady Europejskiej w sprawie WRF, które stanowią jedynie polityczne porozumienie pomiędzy szefami państw i rządów; odrzuca to porozumienie w obecnym kształcie, ponieważ nie odzwierciedla ono priorytetów i wątpliwości przedstawianych przez Parlament, zwłaszcza w rezolucji z 23 października 2012 r., oraz pomija rolę i kompetencje Parlamentu ustanowione Traktatem z Lizbony; uważa, że przedmiotowego porozumienia, które będzie obowiązywało Unię przez kolejne siedem lat, nie wolno zaakceptować bez spełnienia pewnych zasadniczych warunków;
Najbardziej wymowny fragment z rezolucji która została wczoraj przyjęta przez Parlament Europejski olbrzymią większością głosów(506 za, 161 przeciw, 23 wstrzymujące się). To co było do przewidzenia stało się faktem, PE nie akceptuje takiego kształtu ,,budżetu UE'' na lata 2014-2020 jaki został wypracowany na lutowym posiedzeniu Rady Europejskiej.

EDYTA:

sorry nie zauważyłem, że ta kwestia już została poruszona ; )

Cytat:
Nic z tego nie rozumiem.Rozdwojenie jaźni?
Dlaczego ?

Cytat:
Wku...ia mnie taka postawa mediów, napisali by konkretnie czy europosłowie PO i PSL byli za czy przeciw porozumieniu, bo tak to można sobie tylko zgadywać, czy należeli do tej większości frakcji EPP czy nie. Taki tekst to sugeruje że byli przeciwko, ale jak było naprawdę? Ja bym raczej obstawiał, że byli za porozumieniem.
Nie można konkretnie napisać? Trzeba ciągle jakieś niedopowiedzenia stosować.
Nie chce mi się sprawdzać listy od deski do deski, ale jeżeli nie wszyscy, to w olbrzymiej większości byli przeciwko tej rezolucji. E: Jednak ciekawość zwyciężyła ; ) . Dwóch osób nie było/nie głosowały, Buzek się wstrzymał, reszta PO&PSL przeciwko. Również nic zaskakującego.

Cytat:
Wku...ia mnie taka postawa mediów, napisali by konkretnie
taaa media ; )

Cytat:
Żeby leming miał zamęt, który później można odpowiednio wyjaśniać.
Jak zwykle trafnie
Ostatnio edytowane przez Mareq : 14.03.2013 o godz. 01:17.