Szpen napisał(a):

|
Załamac to się można nad wami i jak postrzegacie świat. Wyjeżdżasz mi tu z jakimiś psychopatami i mordercami. Co to ma wspólnego z moja wypowiedzią chyba tylko ty możesz wiedzieć. Idź się przejść, bo coś mocno sfrustrowany jesteś.
|
Wspomniałem o jednym niemieckim mordercy pochodzenia polskiego (Zdrojewski) oraz o jednym polskim bohaterze pochodzenia niemieckiego (Unrug). Miałem nadzieję, że uświadomi Ci to, że rodzinne pochodzenie i brzmienie nazwiska niekoniecznie świadczy cokolwiek o danym człowieku. Jeżeli uważasz, że nie ma to nic wspólnego z Twoim naiwnym podniecaniem się, że dziadek Angeli Merkel był nazwiska Kazmierczak, to wypada mi tylko kolejny raz tego wieczoru ręce załamać.
PS. Sfrustrowany? Skądże ! Habemus papam!

.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"