Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2013, 20:31
Uważam, że Bunoza ma duży potencjał aby być dobrym stoperem bo według mnie to jest jego pozycja. Między innymi wzrost, przy tym niezła szybkość to cechy które sprzyjają grze na tej pozycji. Do tego tą lewą nogę ma naprawdę nie najgorszą.

Jeśli chodzi o błąd Bunozy to cieszę się że to właśnie Gordanowi to się przytrafiło bo to nauczka z której nie można nie wyciągnąć wniosków. Bunoza zbliżał się do granicy odpowiedzialnej gry na stoperze już wiele razy i często uchodziło mu to na sucho. Głęboko wierzę, że teraz Bunoza w każdej takiej sytuacji wywali piłkę w stylu Clebera na aut czy rzut rożny.

Wydaję mi się że Bunoza czuję się trochę nie doceniany i próbuje robić coś "ponad" co można zrobić w danej sytuacji dlatego zaczyna kombinować próbuje przebiec z piłką pól boiska itd. Najważniejsza jest tu jednak kwestia głowy nie mi to oceniać czy Bunoza się w końcu ogarnie i będzie skoncentrowany przez 90 minut. Czy on ma jeszcze margines rozwoju itd.

Jesli chodzi o Michała Chrapka to nie ukrywam, że spodziewam się po nim więcej jeśli chodzi o jakość zagrań oraz wybory które podejmuje. Uważam jednak że w tym wszystkim kluczową rolę odgrywa jego przygotowanie fizyczne i kwestia zmęczenia w danej akcji. Widać, że chłopak sknocił wiele zagrań nie dla tego, że ma kiepski przegląd pola czy słabą technikę lecz dlatego, że po prostu jest zadyszany, a wiadomo, że jak jesteś na zmęczeniu to trudno o odpowiednią koncentrację podczas wykonania danego zagrania. Dlatego musi pracować nad tym aby w monecie kiedy dostaję piłkę aby wykonać kluczowe zagranie był "świeży" a nie zmachany. Swego czasu Brożek miał z tym problem bo knocił przez to sytuacje potem zaczął więcej truchtac o co wielu miało do niego nie potrzebne pretensje po to aby wtedy kiedy będzie musiał oddać strzał był lepiej skoncentrowany. Mniej nie potrzebnego biegania a więcej jakości w zagraniach.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.03.2013 o godz. 20:47.
Odpowiedz cytując