Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2013, 12:55
lazy napisał(a):Wyświetl post
Czy my gramy w ping-ponga? Ja w PiS, Ty w PO. To ma do czegoś prowadzić? Już takich dyskusji widziałem tysiące i nie mam zamiaru prowadzić polemiki na poziomie, że Donek jest taki, a Jarek owaki.
Nie, nie gramy. Drażni mnie tylko hipokryzja i zarzucanie PiS że dąży do władzy, skoro tego samego pragnie 99% partii na całym świecie. Oczywiście, poza partią miłości i partiami Korwina Mikke.
Zadałem Ci konkretne pytania dotyczące PiS - jesteś w stanie na nie odpowiedzieć?

Rzecz jest o poszanowaniu prawa przez ugrupowanie, które choć tym się afiszuje to robi dokładnie na odwrót. Może właśnie dlatego Ziobro się rozstał z PiS-em?
Rzecz jest o tym, że piszesz o braku poszanowania prawa przez owe ugrupowanie, jednak o jaki brak poszanowania tu chodzi to już napisać nie chcesz. Chyba że to dogmat - wszystko co robi PiS jest z automatu podłe i niezgodne z prawem
Moje pytanie było proste:
"I proszę Cię o wskazanie w jaki sposób niby PiS pokazał że ma prawo głęboko w d... Pasuje uzasadnić to twierdzenie i opisać na czym polegało złamanie/ominięcie prawa."

Czy kwestionowanie roli państwa i prawa jest drogą do "bohaterstwa"? Nie kupić biletu, pojechać na gapę, wykręcić się policji, oszukać fotoradar, nie zapłacić podatku, wyłudzić dotację, zgarnąć łapówkę itd.
Widocznie tak, skoro właśnie walka z łapownictwem, korupcją i dojeniem Państwa wykreowała takich medialnych bohaterów gnębionych przez kaczyzm i CBA jak dr "odłączcie go" Garlicki, poseł "kręce lód" Sawicka, Blida, Zbycho, Miro i Ryszard Sobiesiak, "który pokazał, że jeszcze Polska nie zginęła."

Cytat:
A potem to wszystko jest jeszcze pozytywnie oceniane - "niezły numer", "cwaniak", "ale historia", "zajeb..."
Jak wyżej....i niżej (link do GW pt "I love Rysiek Rysiek Sobiesiak")

http://wyborcza.pl/1,102233,7556163,...#ixzz2MwqLb8fj

Cytat:
No i proszę, przecież wzorem może być sam prezes - w Sejmie, w telewizji, na oczach całego państwa.
No co takiego zrobił? Czyżby np okłamal obywateli jak Ewa "kopano i przesiewano na metr i badano genetycznie" Kopacz? Nie ? Tablet przyniósł ?!?.No no...To Ci zbrodnia..!!
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 08.03.2013 o godz. 12:58.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"