Wyświetl pojedynczy post
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2013, 12:19
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Czy nie byłoby bardziej fair w stosunku do wyborców gdyby Platforma Obywatelska zmieniła nazwę na Ściema Złodziejska? Ta hipokryzja w nazwie na sztandarach i jednoczesnym niszczeniu państwa jest nie tylko żenująca ale i demoralizująca.

Nie wiem czy masz 12 lat, czy 52, ale każdy polityk na całym świecie dąży do zdobycia władzy (no, może Korwinem Mikke ). Dlaczego? Bo tylko będąc przy władzy jest w stanie wdrażać swoje pomysły i mieć realny wpływ na państwo.
Równie dobrze możesz napisać o PO: "Demoralizująca bo wskazuje że prawo można ominąć/naciągnąć/oskarżyć o niesprawiedliwość a wszystko tylko po to by utrzymać władzę."

PiS przeprowadził szereg debat na istotne tematy, przedstawil swój program naprawczy Państwa oraz swojego kandydata na premiera technicznego. Jeżeli dla Ciebie nie jest to kampania wyborcza ala dorosła demokracja, to jak Twoim zdaniem powinna ona wyglądać?

Słuchałeś Kaczyńskiego i Glińskiego? Przecież to nie było nic innego jak "konstruktywna krytyka i bieżące reagowanie na działania rządu".
I proszę Cię o wskazanie w jaki sposób niby PiS pokazał że ma prawo głęboko w d... Pasuje uzasadnić to twierdzenie i opisać na czym polegało złamanie/ominięcie prawa.

Mów za siebie, ja w ostatnich wyborach nie głosowałem na PO.
Czy my gramy w ping-ponga? Ja w PiS, Ty w PO. To ma do czegoś prowadzić? Już takich dyskusji widziałem tysiące i nie mam zamiaru prowadzić polemiki na poziomie, że Donek jest taki, a Jarek owaki.

Rzecz jest o poszanowaniu prawa przez ugrupowanie, które choć tym się afiszuje to robi dokładnie na odwrót. Może właśnie dlatego Ziobro się rozstał z PiS-em?

PS. O uwielbieniu dla cwaniaków przez Polaków to powinno się książkę napisać. Przez lata musieliśmy walczyć z państwem i prawem i do dziś jest to głęboko zakorzenione w społecznej świadomości. Zabory, wojny, komunizm, choć i wcześniej nie było lepiej bo szlacheckie przyzwyczajenia dezawuowały państwo w imię przywilejów.
c.d.n.