lazy napisał(a):

|
Czy nie byłoby bardziej fair w stosunku do wyborców gdyby Prawo i Sprawiedliwość zmieniło nazwę na Władza i Sprawiedliwość? Ta hipokryzja w nazwie na sztandarach i jednoczesnym dezawuowaniu prawa jest nie tylko żenująca ale i demoralizująca.
|
Czy nie byłoby bardziej fair w stosunku do wyborców gdyby Platforma Obywatelska zmieniła nazwę na Ściema Złodziejska? Ta hipokryzja w nazwie na sztandarach i jednoczesnym niszczeniu państwa jest nie tylko żenująca ale i demoralizująca.
lazy napisał(a):

|
Demoralizująca bo wskazuje że prawo można ominąć/naciągnąć/oskarżyć o niesprawiedliwość a wszystko tylko po to by odzyskać władzę.
|
Nie wiem czy masz 12 lat, czy 52, ale każdy polityk na całym świecie dąży do zdobycia władzy (no, może Korwinem Mikke

). Dlaczego? Bo tylko będąc przy władzy jest w stanie wdrażać swoje pomysły i mieć realny wpływ na państwo.
Równie dobrze możesz napisać o PO: "Demoralizująca bo wskazuje że prawo można ominąć/naciągnąć/oskarżyć o niesprawiedliwość a wszystko tylko po to by
utrzymać władzę."
lazy napisał(a):

|
W dorosłej demokracji prowadzi się kampanię wyborczą i zachęca do głosowania. Jarek dorosłym demokratą nie jest bo nie chce i nie umie prowadzić kampanii wyborczej. Zamiast tego urządza "spektakle" jak z wirtualnym premierem.
|
PiS przeprowadził szereg debat na istotne tematy, przedstawil swój program naprawczy Państwa oraz swojego kandydata na premiera technicznego. Jeżeli dla Ciebie nie jest to kampania wyborcza ala dorosła demokracja, to jak Twoim zdaniem powinna ona wyglądać?
lazy napisał(a):

|
Owszem istnieje pojęcie "gabinetu cieni" ale ma on na celu konstruktywną krytykę i bieżące reagowanie na działania rządu. Tymczasem PiS zaproponował nam kolejną dorywczą i nieefektywną krytykę rządu - zawsze jest to jakieś oddziaływanie na słupki, tylko że krótkoterminowe. Przy okazji znów pokazał Polakom, że prawo ma głęboko w d...
|
Słuchałeś Kaczyńskiego i Glińskiego? Przecież to nie było nic innego jak "konstruktywna krytyka i bieżące reagowanie na działania rządu".

I proszę Cię o wskazanie w jaki sposób niby PiS pokazał że ma prawo głęboko w d... Pasuje uzasadnić to twierdzenie i opisać na czym polegało złamanie/ominięcie prawa.
lazy napisał(a):

|
A przecież my lubimy tych cwaniaków co oszukują system, czyż nie? Brawo. Świetny pomysł z tabletem! Szkoda że przy okazji znów podkopujemy autorytet państwa.
|
Mów za siebie, ja w ostatnich wyborach nie głosowałem na PO.

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"