aNouc napisał(a):

|
No pewnie, zaraz mi wmowisz ze bez Cupiala na forum byloby zarejestrowanych 40 tys uzytkownikow, a na 1 lige chodzilo 15 tys osob.
|
Oczywiście, że nie. Zwracam jedynie uwagę na to, że z takich uproszczeń nic wartościowego w praktyce nie wynika. Ewentualnie może to prowadzić do dzielenia kibiców na tych, którzy przyjdą na mecz choćby i w C-klasie oraz tych, którzy są fanami tylko dlatego, że drużyna jest na fali. Przerabiamy te gadki od lat, ale: jaki to ma tak naprawdę sens?
Mnie chodzi tutaj przede wszystkim o to, że Ty zapędzasz się myślami w skrajną stronę twierdząc, iż gdyby nie Cupiał, to w ogóle nie wiedzielibyśmy nawet o istnieniu Wisły... Nie lubię takiego gdybania, bo na naszym poletku jest to zwykłe wywyższanie się bez jakichkolwiek podstaw i nie stanowi w dyskusji żadnego sensownego argumentu. A na takiej samej zasadzie ja mogę sobie teraz przykładowo stwierdzić, że gdyby nie Boguś, Ty w ogóle nie byłbyś na tym etapie życia kibicem i miałbyś w głębokim poważaniu tak piłkę nożną jako całość, jak i inne sekcje TS-u. Albo działałbyś teraz na rzecz popularyzacji Krakowskiego Klubu Szachistów...