Drozd napisał(a):

Przepraszam, ale ktoś wybrał cudaka z jego bandą na drugą kadencję. Chyba nie chcesz mi wmówić że to dowód inteligencji . To nie jest kwestia założeń, fakty mówią za siebie...
JOW to utopia, efektywna tylko pod koniecznymi warunkami. Takimi jak, rzetelna informacja medialna, o której możemy w Polsce zapomnieć i uniezależnienie szans kandydatów od możliwości finansowych, co również jest trudne do wyobrażenia. Dlatego wiara w to, że ludzie nie uwierzą propagandzie i błyskotkom jest przejawem horrendalnej naiwności.
|
JOWy to żadna utopia, jeśli tak uważasz to najpierw je wprowadźmy i jak się okażą utopią to spowrotem wprowadzimy obecną ordynację. Co się jednak nie stanie bo JOWy są 10000 razy lepsze od obecnej ordynacji. Ja uważam że to żadna utopia, są w Wielkiej Brytanii, Francji, Kanadzie, Japonii, USA, Australii, Indiach ...
Z tym że o rzetelnej informacji medialnej możemy zapomnieć, zgoda, ale to tyczy się większej części gazet ogólnokrajowych, a są przeciez jeszcze lokalne. Ponadto aby wprowadzić lokalną gazetę nie są potrzebne tak duże nakłady finansowe. Do tego JOWy właśnie powodują duże odsunięcie mediów mainstreamowych od wpływu na to kto obejmie władze. Ja sobie potrafie to wszystko wyobrazić i wcale nie mam horrendalnej naiwności. A gdyby w Polsce obecna ordynacja się sprawdzała to nic bym przy niej nie kombinował i cieszyłbym sie demokracją i dobrobytem, ale tak nie jest bo nie ma zarówno demokracji jak i dobrobytu.
Fakty są takie, że trzeba wprowadzić JOWy zamiast obecnej ordynacji.