|
Wiesz nie umiem ocenić warsztatu Tomka - nie jestem trenerem i się na tym nie znam. Jednak mogę ocenić czy to co mówi ma jakąś korelację z tym co robi czy nie. Dla Ciebie ma znaczenie ambicja i jedność na której buduje się drużynę. O.K. Wolfy np. kładzie nacisk na zaangażowanie na boisku i sytuacje. Każdy z nas jest jakiś i każdy ocenia trenera przez pewien bliki mu pryzmat.
Dla mnie dobry trener czy jakikolwiek dobry fachowiec umie dostrzec plusy i minusy drużyny. Pamiętasz jak Maaskant cementował drużynę? Brał ich na quady, jeździł rowerami po górach. Czyli jasno określił problem, wybierał pewne jego rozwiązania, konsekwentnie realizował. Wiadomo było że jak wychodzi jednocześnie Wilk i Sobolewski to jest obrona Częstochowy. Wiadomo było kiedy gramy ofensywnie a kiedy defensywnie. Wiadomo było kto jest boczny obrońca a kto środkowy. Jak ubzdurał sobie że każdy róg rozgrywamy płasko po ziemi to było płasko po ziemi. A u Kulawika?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 05.03.2013 o godz. 17:26.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
|