Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2013, 12:04
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
To wymień chociaż jednego trenera (poza Moskalem), który nadawał by się po sezonie do objęcia Wisły? Chyba nie powiesz, że z tą trenerską miernotą (należy oddzielić grubą kreską zasługi sportowe, a trenerskie), mamy szanse za rok się utrzymać w lidze?
Z polskiej ligi ? Żaden ! Wszyscy są jednym wielkim gównem!
Jednym słowem - Jacy piłkarze, tacy trenerzy. Wszystko żyje w wspaniałej symbiozie.

Kiedyś byłem jednym z tych, który głośno domagał się wymiany Maaskanta. Brakowało mi stylu, brakowało schematów, choć prawdą jest, że punktował przyjemnie.
A teraz... nie pozostaje mi nic innego jak po prostu uderzyć się w pierś.

Ale kto mógł przypuszczać że wszystko tak się potoczy w dół? Kto mógł przypuszczać że pojawi się Łysy? i w końcu kto mógł przypuszczać że zwolnienie holendra pociągnie za sobą tak poważne konsekwencje? Ja osobiście nie przypuszczałem...

Kiedyś domagałem się stylu i krakowskiej tiki-taka. Obecnie nie wymagam już nic.

Moja recepta na sukces jest bardzo prosta.
1. Klasowy trener, któremu pozwoli się zbudować drużynę po swojemu.
2. Wyjebać wszystkich pseudo kopaczy.
3. Wyjebać żenujących wychowanków - prezentują poziom 2 ligowy.
4. Kupić 3-4 porządnych piłkarzy, na których będzie budowana siła drużyny. Niestety taki jest współczesny futbol.

Ps:
Najemnicy są na całym świecie...każdy piłkarz nim jest, jeśli spojrzy się na to z tej strony. Tajemnicą jednak pozostaje, dlaczego wszędzie grają tylko u nas nie...
Powód: ej steo
Ostatnio edytowane przez Dariook : 05.03.2013 o godz. 12:21.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując