JEDREK76 napisał(a):

.
Na koniec mam do ciebie jedną prośbę nigdy więcej nie czyń takich porównań, wówczas bowiem zrównujesz się z tymi pasiastymi k...mi które Nam od ubeków jadą! Chyba, że jesteś jednym z nich, wtedy twoje porównania staną się dla mnie bardziej czytelne.
|
Błagam Cię

To co napisałem powyżej o kibicach skandujących "GTS" było wzięciem ich w obronę ,bo innej rzeczywistości ,innej Polski i innej Wisły Kraków nie było , czego akurat półmózgi z drugiej strony Błoń nie rozumieją . Tak samo jestem w stanie zrozumieć poete , pisarza ,który pisał w tamtych czasach ,być może nawet chwalił tamten system , bo innego nie znał i nie miał szans na życie w innych warunkach .Pozatym poeta to i tak mały kaliber a co mieli zrobić ci osławieni UBecy czy milicjanci ,których nie chcę bronić, ale oni tez jakos musieli partycypować w tamtej rzeczywistości a innej do wyboru nie mieli. Potepianie w czambuł kogoś z perspektywy czasu jest nie do końca fair . Ponadto gdyby np. za 60 lat ktoś wymyślił stworzył lepszy ustrój od demokracji , i ten ustrój by wykazał ,że demokracja była nader niesprawiedliwa ,wyzyskiwała ludzi a władza to byli zdrajcy i złodzieje ( co już teraz jest wiadomo bez zmiany systemu )to wszystkich profesorów którzy napisali podręczniki charakteryzujące i chwalące demokrację nalezałoby uznać za zdrajców propagujących bandycki ustrój.