Wyświetl pojedynczy post
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2013, 19:05
Mam problem z Sygma Bankiem.
Kupiłem telewizor w Rtv Euro Agd, chciałem zapłacić kartą tegoż sklepu (dokładnie raty 0%) ale niestety nie wiadomo dlaczego pin nie chciał przejść. Poszedłem do bankomatu aby z tej karty wybrać kwotę, którą potrzebowałem (Sygma Bank). Oczywiście wszystko w porządku, pin prawidłowy, pieniążki są. Zapłaciłem elegancko i tylko oczekiwałem aż bank prześle mi na jaki rachunek mam spłacić zadłużenie karty żeby nie rosły odsetki.
Z trudem bo kilku telefonach doczekałem się i ku mojemu zdziwieniu kwota jaką miałem do spłacenia wzrosła o mniej więcej 90 zł. Ok 30 czy ileś tam złoty rocznie za kartę, a reszta okazała się prowizją za wybranie pieniędzy.
Oczywiście sporo ale doczytałem umowę i faktycznie tak jest.
Nie w tym rzecz.
Spłaciłem podane w piśmie zadłużenie w całości przed terminem (chociaż oni rozłożyli na raty ale wolałem od razu uregulować całość), a po miesiącu przyszło mi pismo, że dziękują za spłatę ale mam jeszcze wpłącić 40 zł odsetek. Ale za co ?
Wszystko przed terminem spłaty wraz z prowizją, a tu taki klocek. Znalazłem kilka artykułów w necie o SB i zauważyłem, że wielu ludzi miało problemy z nimi.

Ktoś z Was spotkał się z czymś takim >?
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując