Tymczasem "Dziki" twierdzi, że jest przygotowany na 100%.
Cytat:
|
- Normalnie trenuję i jestem przygotowany do gry w stu procentach. W Bełchatowie nie wystąpiłem od początku, bo tak zadecydował trener - odpowiada Boguski. Uważa też, że pod koniec meczu w Bełchatowie wcale nie "przygasł": - Pod koniec graliśmy w dziesięciu i z tego powodu ciężko było coś pokazać w środku pola, bo rywal miał jednego zawodnika więcej.
|
Osobną kwestią, która po raz kolejny pokazuje profesjonalizm naszego klubu jest sprawa Sarkiego.
Wrzucam fragment wywiadu z Kulawikiem z 31.01.
Cytat:
Co z nigeryjskim pomocnikiem Emmanuelem Sarkim, który trenuje z wami od początku okresu przygotowawczego? Jedenaście miesięcy nie grał w piłkę...
Tomasz Kulawik: Właśnie rozmawiałem na jego temat z zarządem. Zostaje z nami przynajmniej na całą rundę. Przejdzie teraz testy medyczne, potem poleci na drugi obóz przygotowawczy. Kontrakt podpisze po powrocie.
|
Zatem minął dokładnie miesiąc odkąd wiadomo, że Nigeryjczyk podpisze kontrakt z Wisłą. Zamiast pomóc drużynie, siedzi w Belgii i załatwia wizę. Po co go sprowadzono skoro na najważniejsze mecze sezonu nie będzie do dyspozycji? Może lepiej będzie jak zostanie tam do czerwca, jeżeli ma blokować miejsce na ławce Urydze czy Stolarskiemu.