Bobek90 napisał(a):

Prababcie na bok, do kuzwy nedzy jasne ze z naszej perspektywy lepszy byl Zwiazek Radziecki od nazistowskich Niemczech.
To nie znaczy ze Zwiazek Radziecki byl cool, to tylko znaczy ze byl lepszy. Nikt nas nie chcial wybijac (gorsza rasa), nikt z nas nie chcial robic niewolnikow aryjskiech panow... Byl poprostu lepszy.
A to ze twoja kwadra... betonowa glowa tego nie potrafi dostrzec; zwisa mi to.
-----------------------------
Patrzac z wiekszej perspektywy mozemu powiedziec ze Zwiazek Radziecki narzucil nam swoj system oraz zrobil nas panstwem zaleznym od Zwiazku (politycznie). Bylo mordowanie przeciwnikow nowego rezimu i zmiany granic z wszystkimi konsekwencjami ktore poniosla z tego tytulu ludnosc, ale nie bylo systematycznej i zaplanowanej eksterminacji narodu. Wrecz przeciwnie, za PRL demograficznie wzrastalismy bardzo duzo. Nie bylo tez zadnych planow by polakow zredukowac do roli niewolnikow.
A jakie byly plany III Rzeszy wzgledem Polski? Think about.
|
Posłuchaj "nowoczesny" wyznawco Janusza Pe. Jeżeli myslisz, ze Internet jest anonimowy i możesz sobie używać do woli, to się tęgo mylisz, zapewniam Cię, że nie byłbyś taki skłonny do klepania jezorem gdybyśmy stanęli oko w oko, także uważaj na to co piszesz do mnie.
Związek Radziecki w swojej "polityce" wobec Polski nie różnił się niczym od hitlerowskich Niemiec. Oba te reżimy miały na celu uczynienie narodu Polskiego wasalem swojej nacji, upodlenie, zniszczenie go do cna. Oba reżimy tępiły polską kulturę, polską myśl, prawdziwie polskie dziedzictwo. Katyn mówi Ci to coś bobuś?
20 000 tysięcy ludzi z polskiej elity zamordowanych strzałem w tył głowy przez komunistów. Niemcy nie dokonali pojedynczej zbrodni na aż taką skalę.
Jak można w ogóle pisać, że Związek Radziecki był lepszy w czymkolwiek, trzeba być chorym psychicznie ignorantem. Rozumiem zaślepienie czerwonymi ideałami, ale żeby negować fakty historyczne?!
Związek Radziecki, podobnie jak Niemcy za Hitlera dążyły do jednego - zniszczenia narodu polskiego.