Yossarian
"...Chodziło mi tylko, o to żeby pokazać kim przy Cupiale jest taki Stanowski. Odpowiedź: nikim! ten gość nigdy nie osiągnie tego co nadprezes..."
Jak sie nauczysz czytac to pogadamy...
aNouc
Chlopie, nie zalamuj mnie. Chodzilo mi o mozliwosci czysto intelektualne a nie o dobra pamiec. Podalem przyklad Einsteina bo on tych swoich formulek nie kul na pamiec, tylko je formulowal. A taki formulowanie "formulek" jest poza zasiegiem intelektualnym 99% ludzi. Wykuc na pamiec potrafi prawie kazdy. Zadna sztuka. Trzeba zrozumiec i zastosowac.
Ergo, te ze Cupial ma wiecej kasy od tego co mial Einstein to nie znaczy ze Albert byl glupszy (nie myl z pamiecia) od naszego Boguslawa. Analogicznie; to ze Stanowski nie ma majatku wartego 2 mld zlotych to nie znaczy ze Stanowski jest glupszy od Cupiala.
I do cholery, nie myl inteligencji z wiedza!
Cytat:
|
Mądrosc zdobywa sie przede wszystkim ulica
|
Na "ulicy" to sie mozesz nauczyc zaradnosci; informatykiem, lekarzem czy ekonomista po "ulicy" nie zostaniesz.
P.S
Pamietaj wiec; inteligencja to nie ilosc posiadanej wiedzy. Sa ludzie ktorzy koncza studia i nie sa inteligentni, sa ludzie ktorzy szkoly nie koncza mimo ze ich zdolnosci intelektualne sa bardzo wysokie.