To się Stanowski przejechał po Cupiale i wypunktował jego bezmyślne poczynania i urągającą paplaninę
Cytat:
|
jestem szczerze zaskoczony, jak mało pamięta Cupiał - i jak mało z tego co pamięta, należycie interpretuje. Po takim biznesmenie (...) w życiu nie spodziewałbym się braku zrozumienia dla podstawowych mechanizmów rynkowych i braku jakiejkolwiek analizy dotychczasowej działalności.
|
Cytat:
|
Zastanawiam się: czy on sam siebie słyszy?
|
Cytat:
|
Może słów Cupiała po prostu nie ma już sensu traktować zbyt poważnie. Może szukanie w nich logiki, to jak szukanie wyższej rozrywki w "Kac Wawa"
|
Cytat:
|
Stwierdzenie Cupiała jest tak głupie, że odbiera wiarę, iż Wisła może być w przyszłości profesjonalnie zarządzana. Przecież to brzmi jak cytat z poradnika: jak nie zarządzać klubem!
|
Cytat:
|
Nie szukajmy rozsądku u właściciela krakowskiego klubu.
|
Cytat:
|
Rozczarował mnie wywiad z Cupiałem. Nie tyle z dziennikarskiego punktu widzenia, bo chociaż nie było w nim ani jednego trudnego pytania, to rozumiem, że rozmowa musiała się toczyć wedle ściśle zaakceptowanego przez właściciela Wisły scenariusza. Rozczarował mnie przede wszystkim sam Cupiał, ponieważ nie wygląda na wizjonera. Nie wygląda na kogoś, kto wie, dlaczego przestał wygrywać, a co za tym idzie - nie wygląda na kogoś, kto wie, co zrobić, by wygrywać ponownie. Co najwyżej powtórzy działania sprzed lat, niestety wraz z popełnionymi przed laty błędami. Coś zbuduje dużym kosztem i coś zburzy kilkoma niezgrabnymi posunięciami.
|
Całość każdy znajdzie chyba wie gdzie.