Wyświetl pojedynczy post
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2013, 22:44
Nadprezes wreszcie przemówił i:

Cytat:
Pan, doświadczony dziennikarz, wierzy w to, co piszą gazety? Nie mam żadnych kłopotów finansowych, a firma jest w dobrej kondycji. Zaległość wynika z czego innego. Zawodnicy mają kontrakty, które muszą wypełniać obydwie strony. Gra, jaką zaprezentowali jesienią, woła o pomstę do nieba. Oczywiście otrzymają swoje należności, bo u mnie nigdy zaległości nie było i nie mam żadnych długów. Ale niech najpierw pokażą na boisku, że grają w tej samej drużynie co ich właściciel, który pieniędzy nie drukuje, tylko je zarabia.
Skoro jeden z piłkarzy oddał sprawę do FIFA, to chyba jednak jest coś na rzeczy

Cytat:
Wyszkolenie młodego zawodnika kosztuje. A ostatecznie i tak pojawi się agent, który zamąci w głowach temu chłopcu, jego rodzicom, trenerowi i prezesowi. To ja wolę postawić na zawodnika z zagranicy, który bywa tańszy i mniej z nim kłopotu.
Wszyscy odsądzali od czci i wiary holendrów, że ściągali samych zagranicznych piłkarzy, a tutaj ewidentnie nakazał taki kierunek sam boss. Wyjaśnia się przy okazji sprawa szkółek.

Cytat:
Smuda też wchodził w grę, myślałem również o Danie Petrescu. On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Był ambitny i pracowity. Miał za sobą szkołę rumuńską i angielskie doświadczenia. Ale mi odmówił, bo nie wspomina dobrze piłkarzy Wisły. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Zawodnik zawsze w podobnej sytuacji wygra z trenerem czy prezesem. Niestety.
To już jest totalna porażka, bo ta wizyta w TF była pewnie za jego zgodą i może nawet sugestią. W takiej sytuacji, jak zaczął się bunt przeciw Petrescu, to Cupiał powinien osobiście wstrząsnąć gwiazdami i kto wie jakby dziś wyglądała Wisła...

Cytat:
Trenera uwikłanego w korupcję w innym klubie natychmiast zwolniliśmy.
A Probierz?

Czytając chwilami propagandowe peany Cupiała o jego wspaniałomyślnej polityce prowadzonej w Wiśle, wartałoby spytać, skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle...
Odpowiedz cytując