Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2013, 10:53
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Ehh mimo wszystko Brudzińskiego bym tak łatwo nie przekreślał. Do dyskusji ze "Stokrotką", Gugałą czy Lisem jest w sam raz pyskaty (tacy też są potrzebni). Macierewicz z całym szacunkiem dla Jego Osoby, ale jest gość nie do przyjęcia dla znacznej liczby elektoratu, więc niestety, ale nigdy przewodniczącym nie zostanie. Poza tym jest już zbyt wiekowy. Duda, bądź Michał Kamiński (prezes CBA, wcześniej twórca Ligii Republikańskiej, w latach 80-tych działacz NZS-u), któryś z Nich kiedyś powinien przejąć władzę w PiSie.
Co do Brudzińskiego wyraziłem tylko swoje zdanie na jego temat co nie zmienia faktu że ma on silna pozycję w partii .
Natomiast co do Macierewicza mam wprost przeciwne zdanie i uważam że PIS ma taką a nie inną pozycję przez silną antysystemowość i idee walki z układem postkomunistycznym wyrażaną przez Kaczyńskiego. W pozostałych kwestiach ma przecież kilka klonów które chciały mieć "złagodzone" oblicze tj.PJN czy Solidarną Polskę. Objęcie przywództwa przez osoby nie mających tożsamości podobnej do obecnego lidera zniszczy i podzieli tą partię .Dlatego uważam -to moje prywatne zdanie ale też poparte rozmowami z wieloma osobami popierającymi to środowisko- że jedyna osoba która może realizować drogę Kaczyńskiego jest Macierewicz- pewnie przy pewnych stratach wśród wyborców - ale nie ma takiego polityka który przejmie 100% elektoratu- myślę że przejmie on najwięcej - zobacz co się dzieje jak Macierewicz wychodzi na mównicę na otwrtych spotkaniach z nim. Z reguły ma "standing ovation" .NIemniej zgodze się z Tobą że Mariusz Kamiński mógłby ta linię prowadzić ale wydaje mi się że nie ma on wystarczającego że tak powiem "CV" inaczej mówiąc osiągnięc dużego kalibru przez to poparcia wśród elektoratu
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej