Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2013, 10:34
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Pawlowski i Liga mistrzow... Wieczny talent ktory nigdy nic poza polska liga nie pokazal... A w niej, umowmy sie, jakos wielce nie czaruje. No szanujmy sie.
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Ja też się dziwie, co ludzie widzą w Pawłowskim... Jestem w stanie zrozumieć, gdyby mowa była o Wojtku Pawłowskim ale Szymon? Jak dla mnie przeciętny ligowiec, który furorę to może i robi, ale w Zagłębiu. Ja bym go nawet do reprezentacji nie powoływała, a co tu mówić o drużynie aspirującej do Ligi Mistrzów.
Mnie się wydaje, że takie właśnie podejście zgubiło Wisłę. Ja rozumiem, że trzeba zakładać że jak się chce być najlepszym, to nie należy wyprzedzać ligi, ale też walczyć o Ligę Mistrzów, ale najpierw tę naszą ligę trzeba wygrać. Trzeba mieć tę solidną masę, na tle której mogą błyszczeć perełki, typu Ljuboja, Traore czy Melikson.

Pawłowski w niezłym przeciętniaku zawsze gwarantował jako pomocnik sporo bramek i asyst, zawsze trzymał jakąś formę. W tej reprezentacji może i nie błyszczy, ale jakieś gole i asysty też zdobywa. W tym sezonie już 6/5 w lidze i 2/2 w reprze, w zeszłym sezonie 8/4 w lidze, w jeszcze poprzednim 5/1. Dla porównania Stilić w swoich sezonach w Lechu miał kolejno 1/8, 6/4, 2/7, 9/8 (w zespole sporo lepszym).

Zanim się zacznie marudzić na Pawłowskiego trzeba sobie zadać pytanie - czy mamy kogoś lepszego, niż Pawłowski, żeby wybrzydzać? Na wszystkich pozycjach na których on może grać?
Legionista
Odpowiedz cytując