Wyświetl pojedynczy post
qqxlan
Member

Od: 04.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2013, 23:07
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Rybiński dal świetną propozycję tyle że to propozycja nie dla tych którzy chcą wszystko tu i dziś. Niech będzie rocznie 3 mld zł na dzieciaki . Każde dziecko będzie dotowane przez Państwo przez 18 lat a następnie przez 50 lat będzie podatnikiem miesiecznie płacącym składki,podatki, etc. Jakby nie liczyć czysty zysk w dłuższej perspektywie, a czy strata w krótszej perspektywnie to zależy skąd te 3 mln wzieliby. Myślę że choćby dobrowolna rezygnacja z nagród kancelarii premiera,prezydenta , prezydium sejmu i senatu właściwie załatwia temat.Poddać taką propozycje zobaczymy kto jest dla koryta a kto jest dla Polski
Świetny pomysł z tymi politykami Ja również uważam, że zawód polityk to misja, tak jak lekarz i wynagrodzenie powinno byś w wysokości średniej krajowej, przynajmniej by się starali ją podnieść
Założę się jednak, że zarówno zlodzieje sPOd POpapranego znaku jak i spod znaku PISdy w 99% nie z zgodziliby się na takie rozwiązanie Takich mamy polityków!!! Może jakby jeszcze 4 samoloty spadły, scena polityczna oczyściłaby się z przekrętasów a ich miejsce zajęliby menagerowie z prawdziwego zdarzenia.

Aaaa zapomnialbym piszesz ze przez pierwsze ten pomysł to inwestycja, ciekawe co bys powiedzial gdyby ten pomysl padl ze strony lewej badz aktualnie rzadzacej? I teraz tak, 18 lat x 12 miesięcy x 1000 zł = 216 000 zł Kwota, która musielibysmy zainwestować, a co dostajemy w zamian? 35 lat pracy do emerytury x 12 miesiecy x 600zl podatku = 252 000 tyle,że czesc osob nie dozyje wieku emerytalnego wiec i krócej bedzie placic podatki wiekszosc nie zarabia 3000 zł na reke wiec blizszy jestem stwierdzeniu iz ile wlozymy tyle wyciagniemy. czyli idac Twoim tokiem rozumowania interes slaby!!!
Chcialbym jeszcze nadmienic ze pieniadz robi pieniadz, wiec te216 tys zl bylo by wiele wiecej warte niz te odzyszkane po 53 latach.
Ostatnio edytowane przez qqxlan : 20.02.2013 o godz. 00:17.