Wyświetl pojedynczy post
nero
Hanys

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2013, 22:46
nero napisał(a):Wyświetl post
David. dzięki za konkretny post.
Zastanowiłem się jeszcze raz nad tym co będę robił na tym laptopie i może trochę przesadziłem. Wcześniej podałem takie maksimum, które rzadko się zdarza. Po przejrzeniu laptopów, Waszej pomocy stwierdziłem że najczęściej będę pracował w taki sposób:

Jedna przeglądarka internetowa, a w niej otworzone max. 10 zakładek - stron.
Odpalony Photoshop do tworzenia bardzo prostej grafiki. Na upartego można wykonać je w paincie, ale jednak PS ma więcej możliwości - łatwiej to wykonać.
Otworzone 2-3 foldery.
Otworzone 2-3 dokumenty Word.
Odpalone Gadu.

W laptopie potrzebuje na pewno czytnik kart pamięci, dobrze żeby było bluetooth. Obecnie z BT nie korzystam, ale w przyszłości niewykluczone. Laptop koniecznie z Windowsem 7 PL, gdyby był Office Starter to bym się nie obraził.

Potrzebne coś co kupie (1.500-1.700) i będzie hulać bez jakiś zmian dysków itp. (choć za pomysł i radę oczywiście dziękuje). Czy wybór firmy też ma jakieś duże znaczenie bo zauważyłem że Acer i Asus są jakoś bardzo tanie w porównaniu do DELL.

Prosiłbym jeszcze raz o jakieś porady (może konkretne modele?).
Wybrałem prawie ostatecznie takie cudo allegro.pl/show_item.php?item=3007720994
Dobry wybór?

Z ciekawości sprawdziłem jaki sprzęt mam obecnie i...
Lenovo U550, procesor Intel U4100 1.3 GHz, 3 GB Ramu, Windows 32 bity
Prawdę mówić nie narzekam na jego wydajność, więc ten wybrany przeze mnie tym bardziej powinien dać rade.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując