Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2013, 12:11
Piotrek87 napisał(a):Wyświetl post
Mistrzowie z pisu. W ani jednym poście nie pisałem ze glosowalem na PO bądź ją popieram. Rządy Tuska to porażka i nie podsuwaj mi ich obietnic bo nie byłem ich zwolennikiem. Całość ich rządów to porażka na każdym froncie .
Wracając do PiS jeżeli najwieksza partia opozycyjna która ma największe szanse na przejęcie władzy po PO obiecuje takie gruszki na wierzbie jak po 1000zl msc na kazde dziecko to dziękuje za takie bzdury , coś w stylu ich słynnych 4 milionów mieszkań . Jeżeli politykę prorodzinna i hasła żeby posiadanie dzieci stało sie modne firmuje bezdzietna 64 letni kawaler i bezdzietna 60 letnia panna to na Boga pytam sie czy w tej partii jest jakiś strateg
Dla Polski potrzebna by była nowa siła polityczna złożona z młodych ludzi ale tych w większości już w kraju nie ma młodych bo kto tu bedzie robił za 400 euro miesięcznie. A obecna klasa polityczna nie ma żadnego realnego pomysłu na uzdrowienie sytuacji .
Pytam sie poraz setny jak ma wyglądać gabinet PISu i jaki ta partia ma program
Jacy znowu mistrzowie z PiS-u? Drażni mnie po prostu, jak userzy udający bezstronnych reagują tylko i wyłącznie na propozycje PiS-u (pomijam już fakt, czy w ogóle zapoznałeś się z "propozycją" Rybińskiego...). Jak gruszki na wierzbie obiecuje cudak i jego kompania kolesi cisza w temacie, bezstronni udają, że nie widzą i nie słyszą.

Widzę, że "mieszkania PiS-u" urosły już do 4 milionów... Zresztą o tym temacie też pewnie z Tobą nie podyskutuję - zapewne nawet nie wiesz co to RNS.

I jeszcze tak na chwilę przejdę do tego 1000 zł na każde dziecko przychodzące na świat - czy znacie kogoś pracującego w OPS-ach? Czy wiecie jakie kwoty wydaje się na utrzymanie notorycznych nierobów, meneli, pijaków i ich patologicznych rodzin? Może gdyby skończyć z takim rozdawnictwem znalazłyby się pieniądze na zasiłki "dziecięce"? Nawet jeśli nie byłaby to kwota 1000 zł/dziecko warto takie pomysły rozważyć...