Tominho napisał(a):

Właśnie wyczytałem, że Krzysztof Król (ten, którego nie chcieliśmy) podpisał kontrakt z mistrzem Mołdawii - Sheriffem Tiraspol. Wbijam na ich stronkę i szok! Widzę zakładkę "AKADEMIA", ale myślę sobie... eee pewnie nic ciekawego. Okazuje się jednak, że mistrz Mołdawii już dawno nas wyprzedził nawet pomimo faktu, że piłkarze zarabiają tam 10x mniej niż u nas.
Żeby kompletnie sam siebie zdołować, odważyłem się wejść w zakładkę "SPORTKOMPLEKS". No i widzę coś takiego...
wis.la/ufeds
Nas szczególnie powinna zainteresować informacja o ilości boisk treningowych i własnej krytej hali.
załamka ;/
edit: wis.la/m2zmp
|
Jakiś prze...j finansowy stamtąd ich przejął w 2000 i włożył straszną kasę. Wiadomo, że Tiraspol jest częścią regionu z silnymi tendencjami separatystycznymi więc gość postanowił m.in. w ten sposób pokazać reszcie Mołdawii (Kiszyniów itd.) kto tu jest lepszy i potężniejszy.
Jednak wracając do tematu infrastruktury i rozwoju jak widać dobre wzory można znaleźć wszędzie jak się tylko chce poszukać.
Swoją drogą Król trafił bdb jak na swój poziom, ale jak się nie weźmie w garść to będzie stamtąd za chwilę sp... gubiąc buty. Tj. bardzo niedobre miejsce na odp... maniany.