AS82 napisał(a):

|
No widzisz ,a ja jestem zdania ,że Kościół a w zasadzie kler ,a nie cały Kościół robi i robił więcej złego niż dobrego i nie wiem czemu mają być nadal pod parasolem ochronnym choćby mediów czy polityków .
|
a co ci ten kościół / kler takiego zrobił złego ? powtarzasz bzdury za takim Ryfińskim który ośmieszał się tydzień temu w "Młodzież kontra" i na podobne pytanie odpowiadał że Kościół jest bee bo w czasach inkwizycji było to i owo .
"Aferę" lewactwo rozkręciło - bo wg.nich za dużo Koscioł dostawał i za nie taką kase oddawali działki - a jak sami dostają kasę z różnych urzędów przez dotacje, zaniżane czynsze, reklamy w ich antypolskich gazetkach to szumu nie robią. "postepowcom" to nie przeszkadza - ważne uderzyć w Kościół bo to teraz modne i mają poparcie tefalenów i wybiorczych. Cóż póki zdrowy i ma na grilla to lewak kozakuje.A jak ciężko zachoruje bliska osoba albo sam "postępowiec" to jeden z drugim będą jeździc do Częstochowy,Lourdes czy Fatimy błagać o zdrowie ,cuda i obiecywać poprawę. Mało takich każdy z nas zna? Na każdego przyjdzie czas i - spokojnie -niech walczą z Bogiem - we właściwym czasie zostanie im odpłacone. Jak powiedział stary góral " Pon Bócek powolutku chodzi ale każdemu dogodzi" Amen.