yarow napisał(a):

Zgadza się. Jacek jest moim sługą. I Twoim także. Tylko o tym sobie zapomniał albo nie chce pamiętać.
Żądaj MatMario, zrównania i zniszczenia, masz prawo żądać. Musisz się jednak liczyć z głosami przeciwnymi.
Kolejna sprawa: zapewne wiesz, że to nie Ty ustalasz czy coś jest zabytkiem lub nie jest . Są na to konkretne przepisy. I zna je chociażby i Wojewódzki Konserwator Zabytków.
|
Tutaj odpowiedziałeś sobie sam na to kto jest władny do tego żeby coś zabytkiem nazwać, wschodniej części pasa nie uznał za zabytek i można go skuć. Nie jestem to ja, nie jesteś to Ty.
Po drugie licz się z głosami przeciwnymi, jak sam celnie zauważyłeś.
Władza zwierzchnia należy do Narodu, ale zdajesz sobie sprawę że kandydat wybrany nie jest związany w sposób formalny żądaniami swojego elektoratu? Podpowiem Ci, zajrzyj głębiej w czeluści konstytucji i sprawdź pojęcie mandatu wolnego bo przytaczając tutaj zapisy Rozdziału 1 Konstytucji próbujesz zakłamać rzeczywistość. I chodź bijesz we wzniosłe frazy to jesteś daleko od meritum.
Jasne że wynaturzenia systemu są przygnębiające, ale tutaj podjęto decyzję z mojego punktu widzenia odpowiednią. Tyle w temacie z mojej strony.