Wyświetl pojedynczy post
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2013, 21:39
Stan Valckx: Cupiał nie chciał stawiać w Wiśle na Polaków

Jakie błędy popełnił pan podczas pracy w Krakowie?

- Przyszedłem w ostatnim tygodniu okna transferowego i musieliśmy wziąć Serge'a Branco, bo w ostatniej chwili sprzedaliśmy Juniora Diaza. Najlepszym transferem nie był też Nourdin Boukhari, ale strzelił bardzo ważną bramkę w derbach. Oczekiwałem od niego więcej. Ale nie mieliśmy czasu i szukaliśmy tanich rozwiązań.

A może zatrudnił pan za dużo obcokrajowców?

- Tak, w szatni nie było właściwej równowagi.

Chcieliśmy podpisać kontrakt z siedmioma czy ośmioma Polakami, właściciel Bogusław Cupiał zawsze mówił "nie". Nie chciał inwestować w Polaków. Rozmawialiśmy np. z Marcinem Baszczyńskim czy Pawłem Olkowskim, ale Cupiał wolał wydać pieniądze na obcokrajowca niż na Polaka, bo też nie ma co ukrywać - ceny za naszych czołowych piłkarzy były zdecydowanie wyższe, więc miał rację. Nigdy wprost nie powiedział: "Nie chcę Polaków w klubie", ale gdy rozmawialiśmy o kontraktach dla nich, zawsze podkreślał, że nas nie stać. A my martwiliśmy się o zbyt wielu obcokrajowców w szatni, rozmawialiśmy o tym każdego dnia.

Cały wywiad Piotra Jawora ze Stanem Valcksem w poniedziałkowym magazynie Sport.pl Ekstra

może i G..o prawda ale
Odpowiedz cytując