emj10 napisał(a):

Ciekawy? Dawno nie czytałem tak stronniczego artykułu na temat polityczny. Po Górnym tego jednak się spodziewałem 
Rozwaliło mnie szczególnie wychwalanie socjalu jaki liberał Orban chętnie stosuje, aby utrzeć nosa lewicy.
|
Tak, rozwaliło Cię, że Orban otoczył opieką rodziny wiedząc, że sprawa dzietności to bomba z opóźnionym zapłonem, która jak tak dalej pójdzie np. w Polsce zmniejszy nasz naród do 16 mln. Na Węgrzech za 1 dziecko zasiłek to ok 180 zł, za drugie 200 zł, za trzecie 240 zł. Czyli rodzina z 3 dziećmi dostaje 620 zł. Do tego system podatkowy ustawiony jest tak, że praktycznie nie płacą podatków.
Pewnie rozwaliło Cię to, że Orban zwolnił 7 tys. urzędników gdy w Polsce Słońce Peru zatrudnia ich coraz więcej.
Rozwaliło Cię też pewnie to, że Orban zlikwidował wypłacanie sobie nagród i premii gdyż uważa, ze w kraju podczas kryzysu tak nie wolno robić. Zapewne ucieszyło Cię natomiast wypłacanie sobie ogromnej kasy przez koryciarzy Tuska i ...Komorowskiego.
Rozwaliło Cię, też że na Węgrzech spada bezrobocie a w Polsce rośnie.
A na końcu pewnie to , że Fidesz Orbana zerwał umowę z Światowym Funduszem Walutowym, wytrzymał naciski USA i UE i mając ...48 % poparcie wygra w cuglach przyszłoroczne wybory.