Wyświetl pojedynczy post
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2013, 19:18
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy? Dawno nie czytałem tak stronniczego artykułu na temat polityczny. Po Górnym tego jednak się spodziewałem

Rozwaliło mnie szczególnie wychwalanie socjalu jaki liberał Orban chętnie stosuje, aby utrzeć nosa lewicy.
Tak, rozwaliło Cię, że Orban otoczył opieką rodziny wiedząc, że sprawa dzietności to bomba z opóźnionym zapłonem, która jak tak dalej pójdzie np. w Polsce zmniejszy nasz naród do 16 mln. Na Węgrzech za 1 dziecko zasiłek to ok 180 zł, za drugie 200 zł, za trzecie 240 zł. Czyli rodzina z 3 dziećmi dostaje 620 zł. Do tego system podatkowy ustawiony jest tak, że praktycznie nie płacą podatków.
Pewnie rozwaliło Cię to, że Orban zwolnił 7 tys. urzędników gdy w Polsce Słońce Peru zatrudnia ich coraz więcej.
Rozwaliło Cię też pewnie to, że Orban zlikwidował wypłacanie sobie nagród i premii gdyż uważa, ze w kraju podczas kryzysu tak nie wolno robić. Zapewne ucieszyło Cię natomiast wypłacanie sobie ogromnej kasy przez koryciarzy Tuska i ...Komorowskiego.
Rozwaliło Cię, też że na Węgrzech spada bezrobocie a w Polsce rośnie.
A na końcu pewnie to , że Fidesz Orbana zerwał umowę z Światowym Funduszem Walutowym, wytrzymał naciski USA i UE i mając ...48 % poparcie wygra w cuglach przyszłoroczne wybory.