Wyświetl pojedynczy post
Yossarian
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2013, 18:33
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Całkowicie nie zrozumiałeś tego co napisałem.
Po drugie. Wypowiedź o Kulawiku nie odniosłem do twojego postu.
Po pierwsze. W takim razie co ma piernik meczu z Łoweczem do wiatraka obecnej gry?
Uproszczę to co wcześniej napisałem jeszcze bardziej. Jeden trener, jedna ekipa, ten sam czas, a jakże inny wynik i ocena tych samych ludzi. Należy patrzeć troszeczkę szerzej.
Ale, żebyś tym razem załapał do czego sam się posuwasz to trochę zabawię się w Ciebie:

Dla tych wszystkich, którzy twierdza, że Kula dysponuje mocnym składem.
Oto ekipa, która jakiś czas temu wstydliwie klepnęła Cracovia, najsłabsza ekipa w lidze (1:0) :

Sergei Pareiko - Marko Jovanovic, Kew Jaliens, Osman Chavez (62. Dragan Paljic), Junior Diaz - Ivica Iliev, Cezary Wilk, Gervasio Nunez (77. Tomas Jirsak), Łukasz Garguła (46. Cwetan Genkow), Andraz Kirm - David Biton

Można w niej znaleźć 8 nazwisk (73% składu), które ma do dyspozycji nasz super trener.
W mojej opinii ubytkiem można nazwać nawet brak Diaza, Nuńeza cz tym bardziej Kirma gdyż ci co ich zastąpili trudno jest traktować jako motory napędowe aktualnego zespołu.
Wniosek nasuwa się sam, mimo opinii forumowych mędrców, wspomniana ósemka nie potrafi grac w piłkę i nawet ogarnięty trener (w przytoczonym przykładzie był nim R.Maskant) nie jest w stanie z tą ekipa powalczyć o cele bardziej ambitne niż 20 punktów na rundę.

Czy w twojej ocenie stawianie takich tez na podstawie jednego meczu jest słuszne?

Co dotyczy się przeszłości Kulawika, punktów 2 i 3 to pełna zgoda z tym co napisałeś.
Dobra,dobra...Pozostawmy na boku zabawy slowem i figury retoryczne,a skoncentrujmy sie na faktach.
Maskant oprocz tego ,ze kompromitujaco przerznal z parchami ,zdobyl tez z ta ekipa MP i od dobrej strony pokazal sie w eliminacjach do LM.Kula z praktycznie z tym samym skladem nie byl w stanie zrealizowac ambitnego planu zdobycia 20 pkt.w rundzie.Zlotousty Robert tez jakims tytanem mysli trenerskiej nie byl a mimo to z tymi zawodnikami jakis wynik osiagnal.Oczywiscie pracowal w diametralnie odmiennych warunkach.Ptasiego mleka nie brakowalo ani jemu ani zawodnikom i to jest wlasnie sednem sprawy.Dopoki nie zostana rozawiazane tematy zaleglosci placowych to ani Kulawik ani Mourinho czy Guardiola nie wyciagna tej ekipy z zapasci.Niestety sadzac po tym oczym cwierkaja wrobelki na Reymonta w najblizszym czasie nie zanosi sie na rozwiazanie tej sytuacji i w Belchatowie ,jezeli nie zajda jakies niespodziewane okolicznosci,bedziemy mieli powtorke z Sosnowca.
Odpowiedz cytując