Ciekawy? Dawno nie czytałem tak stronniczego artykułu na temat polityczny. Po Górnym tego jednak się spodziewałem
Rozwaliło mnie szczególnie wychwalanie socjalu jaki liberał Orban chętnie stosuje, aby utrzeć nosa lewicy.
JEDREK76, no właśnie to nie mój problem, że widzisz więcej niż powinieneś widzieć. Koleś pisze dyrdymały, ale łapiąc się za każde słówko, albo robiąc takie nadinterpretacje jeszcze bardziej kompromitujecie się. Z kontekstu nigdzie nie wynikało, że na 100% pisał o Wajdzie (wcześniej wymieniał filmy, które powinniście obejrzeć), a już wszystkie hamulce puściły. Jedynie
Bbudowniczy czasem jeszcze potrafi zachować spokój, a reszta rzuca jadem niczym na onecie jak ktoś już wspomniał kilka postów wcześniej. Natomiast jeśli chodzi o "Przesłuchanie" (mój top2 pierwszej połowy lat 80-tych po "Przypadku" Kieślowskiego) to zamiast czepiać się jakiś słówek i naciągać rzeczywistość (udział Wajdy był naprawdę znaczący przy kręceniu tego filmu, ale zarówno w sposób pozytywny, jak i negatywny) przeczytajcie książkę Bugajskiego na temat kulisów kręcenia tego filmu i zapoznajcie się z relacjami drugiej strony.