kuba.j.g. napisał(a):

Po raz kolejny dowodzisz, że w ogóle nie rozumiesz co sie pisze. Otóz nie jestem "wierzacym bardziej w wersje MAK", nwet w wersje Komisji Millera ale z równie wielkim dystansem podchodze do "badan" Komisji Macierwewicza...to ze się w tym nie zorientowałes to nie mój problem
Jaki był stosunek Wajdy do ZSRR mnie w ogóle nie interesuje natomiast filmy ktore wymieniłem sa wymowne oczywiście dla tego kto je ogladał. Przesłuchanie ogladałes? Cieżko po takim seansie dojsć do wniosku, że reżyser był wielbicielem PRLu. Oczywiście w czasach PRLu kazdy twórca musiał iśc na jakieś kompromisy. Rymkiewicza znasz? To jest ktoś wg. "patriotów" godny uwagi, a znasz jego przeszłośc? Wałesa, nawet gdy przyjmiemy, że współpracował swiadomie, to pikus przy tym co publikował Rymkiewicz.
Polska sie rozwijała...za SLD tez się rozwijała. Porównaj wartości PKB. Ciężko rozmawiac o rozwoju i o tym jaki był wkład rzadzacych w ten rozwój skoro gospodarka światowa zapierdzielała w tempie niesamowitym. Dyskusja nt. tego co w Polsce sie wtedy działo w oderwaniu od sytuacji na świecie jest bez sensu.
To czy ja popełniłem błąd czas pokaże...ale nie 2 najbliższe tygodnie ale raczej 15 lat...Lepiej sam sobie zostaw margines błedu.
Muzeum powstania Warszawskiego to zasługa Kaczynskiego ale jako prezydenta Warszawy...zreszta polecam ksiażke Kulisy Powstania Warszawskiego do zciagniecia za darmo z internetu Oj ciekawe rzeczy tam pisza Nie, nie napisał jej Tusk z Komorowskim ale raczej ludzie którzy te wydarzenia z bliska obserwowali lub w nich uczestniczyli. Bardzo pouczajaca publikacja która juz nie jednemu zmieniła optyke.
|
To chyba ty nie rozumiesz co ja piszę. Nie pisałem że wierzysz w wersję MAK, tylko że zachowujesz się jak taki który wierzy, czyli patrzysz i nie widzisz , słuchasz i nie słyszysz...
Cały problem w tym że Rymkiewicz dzisiaj sądzi się z komuchami, a Wałęsa i Wajda bronią im tyłków... Dostrzegasz różnicę? Czy beton...
Porównaj sobie nie PKB a wzrost zadłużenia to się okaże kto dbał o państwo a kto ssał ile wlezie.
A co to do ch... za różnica czy Kaczyński postawił muzeum jako Prezydent Warszawy czy Polski? Wiem że dla komuchów PW to straszny błąd, bo udowodniło że ruscy mają nas za bydło. Dlaczego ruscy zabronili lądować na pradze samolotom z dostawami dla powstańców? Wiesz o tym czy w "kulisach PW" nie pisali.
To że każdy popierający postkomunę popełnia błąd jest tak oczywiste dla każdego myślącego Polaka, że wyrażenie w tym temacie wątpliwości klasyfikuje cię drogi Kubo jako całkowitego kretyna, płatnego propagandzistę albo komuszą latorośl ...