Wyświetl pojedynczy post
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2013, 00:38
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tyle masz do powiedzenia? Coś cieniutko...

Jesteś dokładnie taki jak w temacie smoleńskim, "wierzący bardziej w wersję MAK". A jakie może być przesłanie i treść filmu reżyserowanego przez zakochanego z ZSRR? Trochę logiki...

Nic pozytywnego nie zrobili? Dyskusyjne. Natomiast nie zrobili też nic destruktywnego. Polska się rozwijała, liczyli się z nami sąsiedzi. Zaczęto doceniać walczących o wolność Polski. Dlaczego dopiero Lech Kaczyński doprowadził do powstania muzeum Powstania Warszawskiego? Przykładów można by mnożyć. Nic to jednak nie da bo choćby ci to wszystko wyświetlić na kinowym ekranie metr przed twarzą i tak nic nie zobaczysz, w nic nie uwierzysz itd.

Najpierw musisz przed samym sobą przyznać, że popełniłeś błąd. Jak na spowiedzi, bez tego dalej będziesz sobie wmawiał że to wszystko co mówią nie prawda, że to oszołomy, a Ty jesteś młody i wykształcony. Rób co chcesz tylko potem się nie dziw że się okaże ...

Po raz kolejny dowodzisz, że w ogóle nie rozumiesz co sie pisze. Otóz nie jestem "wierzacym bardziej w wersje MAK", nwet w wersje Komisji Millera ale z równie wielkim dystansem podchodze do "badan" Komisji Macierwewicza...to ze się w tym nie zorientowałes to nie mój problem
Jaki był stosunek Wajdy do ZSRR mnie w ogóle nie interesuje natomiast filmy ktore wymieniłem sa wymowne oczywiście dla tego kto je ogladał. Przesłuchanie ogladałes? Cieżko po takim seansie dojsć do wniosku, że reżyser był wielbicielem PRLu. Oczywiście w czasach PRLu kazdy twórca musiał iśc na jakieś kompromisy. Rymkiewicza znasz? To jest ktoś wg. "patriotów" godny uwagi, a znasz jego przeszłośc? Wałesa, nawet gdy przyjmiemy, że współpracował swiadomie, to pikus przy tym co publikował Rymkiewicz.
Polska sie rozwijała...za SLD tez się rozwijała. Porównaj wartości PKB. Ciężko rozmawiac o rozwoju i o tym jaki był wkład rzadzacych w ten rozwój skoro gospodarka światowa zapierdzielała w tempie niesamowitym. Dyskusja nt. tego co w Polsce sie wtedy działo w oderwaniu od sytuacji na świecie jest bez sensu.
To czy ja popełniłem błąd czas pokaże...ale nie 2 najbliższe tygodnie ale raczej 15 lat...Lepiej sam sobie zostaw margines błedu.
Muzeum powstania Warszawskiego to zasługa Kaczynskiego ale jako prezydenta Warszawy...zreszta polecam ksiażke Kulisy Powstania Warszawskiego do zciagniecia za darmo z internetu Oj ciekawe rzeczy tam pisza Nie, nie napisał jej Tusk z Komorowskim ale raczej ludzie którzy te wydarzenia z bliska obserwowali lub w nich uczestniczyli. Bardzo pouczajaca publikacja która juz nie jednemu zmieniła optyke.
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 17.02.2013 o godz. 00:52.
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...