Wyświetl pojedynczy post
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2013, 21:18
Cytat:
Aha i jeszcze jedno. Jak dla mnie głupotą i stratą pieniędzy było wysyłanie parapiłkarzy na prawie czterotygodniowy wypoczynek w Turcji w pięciogwiazdkowych hotelach. Powinni zapierdalać po Karokonoszach, a nie moczyć dupska w basenach. Mam nadzieję, że ktoś to przemyśli na drugi raz.
No w sumie jakby to policzyć, to może by i wyszło, że z kasy za ostatnie trzy obozy można by było jakieś boisko wybudować. No ale mądry Polak po szkodzie.

Ta grupa piłkarzy jest jak bohaterowie "Misia", gdzie każdy każdego chce podesrać i wsadzić na minę. Podanie piłki to nie jest próba budowania akcji, tylko ściągnięcie z siebie odpowiedzialności "bo nie ja s.......ę". Kulawik niby próbuje to jakoś załagodzić, piłkarzy w wywiadach nie krytykuje (jak kiedyś Cikosa), ale prawda jest taka, że każdy tutaj jest po to, żeby zabrać hajs i uciec do Las Vegas.

Ostatni raz drużyna tutaj była w meczu u siebie z APOEL-em, gdzie byli ze sobą połączeni chęcią awansu do LM. Potem Moskal próbował ich połączyć i zdefiniować drużynę stylem, jaki miała prezentować, ale ktoś pomyślał, że lepsze wyniki osiągnie Pep Guardiola. Albo ktoś podobny.

A tak to mamy grupę piłkarzy (czy tam wolisz skórokopów), którzy grają ze sobą tak, jakby ktoś im dał jednolite koszulki po to, żeby ich odróżnić od drugiej drużyny.

I w sumie się też zastanawiam, czy to aż tak dużo wymagać trenera z wizją i piłkarzy, którzy chcą się uczyć.
Odpowiedz cytując