Cytat:
Oskarżąm Wałęsę o to, że wykreowany na zbawcę Polski, kochany przez "zachód" już w III RP broniąc Kiszczaka, Jaruzelskiego i innych "czerwonych" dał im immunitet na funkcjonowanie w życiu publicznym jako ktoś inny niż: zdrajcy, mordercy, komuniści.
Oskarżam Wałęsę, ponieważ podczas "nocnej zmiany" przyczynił się w dużym stopniu do powstrzymania dekomunizacji. Dzięki temu dalej funkcjonujemy w państwie, które jest rządzone przez komunistów, których teraz nazywa się socjalistami.
|
To są 2 proste, logiczne i oczywiste argumenty, które jasno pokazują, że coś jest nie tak w tym wolnym, demokratycznym niekomunistycznym kraju. Ok, komuny nie ma, to jest jasne ale dalej rządzą ci sami ludzie, maja "plecy", zdrajcy sobie dobrze żyją, dla mnie najbardziej szokujące jest to, że donosiciele, byli komuniści, zdrajcy narodu czyli byli PZPRowcy i agenci dziś w roli już czystych polityków mówią nam jak mamy się zachowywać, stanowią prawo. To jest dla mnie szok. Taki Boni mi będzie mówił, że trzeba skończyć z mową nienawiści (agent, frajer czepia się słów a sam nadawał na ludzi), i trzeba zapanować nad tym co księża mówią z ambony (oczywiście w POlsce to się nie nazywa cenzura tylko - no właśnie, co się chyba nazywa "takie coś"). Oczywiście dawna opozycja to też w dużej części zdrajcy, może od początku byli podstawieni, może się sprzedali juz w tej wolnej Polsce, a może po prostu zepsuło ich życie i władza. Taki Komorowski patriota i opozycjonista, kiedyś oddawał hołd Bohaterom 11 listopada a teraz gdy siedzi w polityce, jest prezydentem to do organizacji obchodów święta niepodległości zmusza go sukces marszu niepodległości, gdzie tu pamięć dla Bohaterów takich jak Nil, Pilecki, Inka itd, takimi patriotami byli ci opozycjoniści to dlaczego jak juz mamy wolna Polskę to nie przywracają pamięci o tych ludziach, dlaczego jak jest okazja rozgłosić czyny Witolda Pileckiego i dać mu miano "bohatera Europy" to się psuje sprzęt do głosowania, dlaczego w Polsce, która swoje ucierpiała zarówno od Niemców jak i Sowietów karze się kibiców karą pieniężną za transparent 17.IX.1939 IV rozbiór Polski? - przecież gdyby te władze były polskie i dla Polski to już nie mówię, że by wpłynęły na to żeby prawo zadziałało wstecz i kara za transparent była zniesiona ale chociaż zmieniono by to prawo na przyszłość). Kolejny wielki Polak, Donald hipokryta Tusk, twardy kibol z młyna, który jarał trawkę. Dziś gnębi takich oto twardych kiboli z młyna. Hipokryzja i tyle.
Wiadomo, to wszystko to nie są sprawy pierwszorzędne, które pozwolą Polsce lepiej prosperować pod względem ekonomicznym, które dadzą Polakom prace, zarobek. Ale dla mnie to takie wyraźnie sygnały, że od początku do końca coś tu jest nie tak. Bo są to kwestie łatwe do ogarnięcia, nie pochłaniające wielkich funduszy a wymagające jedynie dobrych chęci i pamięci o przodkach.
Kolejna podstawowa kwestia to te punkty (5 punktów?), na których wypromowało się PO w tym jeden, który mówił o JOWach. Znowu oszustwo do potęgi. Obiecali, zapomnieli i to dlatego dziś ich popiera 30-40% Polaków? Dziwne to wszystko jest dla mnie, i uważam, że ludzie są zmanipulowani przekazem medialnym, jak powszechnie wiadomo więcej jest tych głupich, nieogarniętych i dzięki temu demokracja działa tak jak ma działać, czyli Ty głosujesz a i tak ten kto ma wygrać to wygra.
A rewolucja? Też tak myślę, że dopiero jak większości bieda zajrzy do oczu to się zaczynają buntować i z liderem czy bez dokonają zmian. Problem w tym, że zawsze te zmiany są złe