Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2013, 17:54
Tylko kamery. Inaczej to bydło nie będzie się niczym przejmować...

kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
A co tu robi Wajda? Bedziemy teraz sie przepychac nazwiskami ludzi którzy kiedys w jakis sposób sie kompromitowali służac komuszej władzy? No to po stronie obozu "patriotycznego" tez paru takich jest tak? Masz ochote na takie bicie piany? A Kaczynski konczył PRLowska uczelnie? Robił kariere w rezimowej TV? Napisał doktorat o marksiżmie? Ja się w bicie piany nie bawie...

Na uczciwych Polaków? A którzy to sa niby uczciwi? Ci od Pana Tadeusza czy może od Jarosława? A może ci od Ziobry i Kurskiego? NIE! Nie wystarczy głosowac na uczciwych Polaków bo to tylko udawanie, że spełniasz obowiazek najlepiej jak potrafisz. W Polsce nie rzadzi władza wybrana w wyborach i wiedza o tym wszyscy ale jednym sie wydaje, że potrafią zrobic z tym porzadek i to mnie najbardziej bawi.
Właśnie nie wiem co tu robi. Próbujesz przekonywać ze prawdy o powojennej historii Polski można się uczyć z filmów Wajdy. Więc może się trochę zastanów ...

Uczciwi są ci którzy chcą chociażby dowiedzieć się prawdy o katastrofie smoleńskiej. Uczciwi są ci którzy z szacunkiem i wdzięcznością odnoszą się do żołnierzy niezłomnych, czy powstańców wszystkich polskich powstań. Uczciwi są ci którzy polski interes cenią bardziej niż pochlebstwa z zagranicy, uczciwi są ci którzy swoją obecność w polityce traktują jak misję dla narodu, a nie okazję do ustawienia siebie i rodziny na kilka pokoleń. Ocenić którzy są którzy musisz sam...

W 2005 roku wybory wygrali ci którzy chcieli Polskę rozwijać. Dwa lata propagandy wystarczyło żeby lemingi poszły "uwalniać Polskę od kaczyzmu" sam dobrze wiesz czy dałeś się otumanić. Będziesz żył z ta świadomością do końca. Pytanie czy przyznasz się w końcu do błędu czy będziesz się do końca oszukiwał jak do tej pory...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.02.2013 o godz. 18:05.
Hej Nasz TS !!