|
Czy nie daje wam do myślenia czasem fakt że to już czwarty trener Z RZĘDU który notuje wyniki złe lub bardzo złe? Może i Kulawik czy Probierz nie są magikami ale gówno w jakim muszą rzeźbić (chociażby atak - Genkov albo Sikorski, czyli nieruchawa kłoda albo gość który robi wszystko by bramki nie strzelić) jest nieporównywalnie gorsze od nich. Ja tam jestem zdania że to nie trenerzy są naszym problemem. Powiem więcej, takie myślenie 'jaki trener taki poziom gry' jest prostackie. Szczególnie gdy mówimy o trenerach którzy pracują maksymalnie po kilka miesięcy a nie lat jak np. Adam Nawałka którego Górnik jest faktycznie JEGO zespołem.
Czepiacie się o te 2 punkty (czy ileś tam) z raportu Kulawika a może w końcu ściągniecie różowe okulary i zaczniecie realnie oceniać potencjał tego zespołu? Mam wrażenie że lata dobrobytu mocno zepsuło i rozpieściło kibiców. Jak czytam tutaj wasze płacze jak to Kulawik rozstał się z rozumem bo w raporcie za cel zamiast wzięcie szturmem LM obrał sobie jakąś biedną zdobycz punktową to mam poważny dylemat, czy z tym rozumem nie rozstaliście się WY, wielcy znawcy i krytykanci.
Ale większość i tak dalej będzie żyła w przekonaniu że przyjdzie jakiś trenerski magik który wykorzysta ten niesamowity potencjał drzemiący w Sikorskim.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
|