Temat: Praca
Wyświetl pojedynczy post
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2013, 00:01
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
Witam
Nie bardzo rozumiem tej nagonki...
Ad 1. Firma DRB zajmuje się WYŁĄCZNIE szczególnymi przypadkami jeśli chodzi o odszkodowania tj. wypadki komunikacyjne i błędy medyczne. Takich firm jest sporo w Polsce, a DRB jest drugą co do wielkości, pierwsze miejsce ma EUCO. Nie bierzemy jakichkolwiek przypadków, które podchodzą pod kodeks cywilny tylko szczególne przypadki. Więc kwota, którą podałem jest najwyższa w tej kategorii.
Ad 2. DRB nie zajmuje się takimi sprawami, więc nie wnikam, aczkolwiek o firmie Feniks nigdy nie słyszałem i patrząc na opinie w Internecie nie wyglądają najlepiej.
Ad 3. W obecnej chwili czekam na adres mailowy, który mi zostanie nadany przez firmę. Jest bardzo dużo zgłoszeń, dużo nowych agentów i nie jest to dokonywane w jednej chwili. Firma dopiero zaczyna działalność w Krakowie, stąd ten problem.
Ad 4. Zupełnie bezsensowny argument. Praca w DRB nie jest pracą obowiązkową, a raczej dodatkową. Każdy kto przystępuje do firmy działa na zlecenie. Firma oferuje darmowe szkolenia, na odpowiednim poziomie są już dofinansowania do samochodu i inne premie. Z klientami umawiamy się przez telefon i przedstawiają oni wstępnie swoją sprawę. Jeśli sprawa nadaje się to jedziemy już po dokumenty, tyle. Nikt nie każe nam jeździć codziennie po Krakowie i błagać ludzi.
W firmie pracuje już sporo moich znajomych z Lublina, nigdy nie słyszałem żeby ktokolwiek nie miał ani jednej sprawy na miesiąc. To nie jest taki zły wynik. Mówienie przez cały rok nic się nie może trafić jest zupełnie niezgodne z realiami.

Od lutego DRB rozpoczyna na wszystkich uczelniach wyższych w Krakowie wykłady uświadamiające ludzi jakie prawa im się należą. Ponad 90% osób, nie wie jakie im prawa przysługują lub otrzymali zbyt niskie kwoty odszkodowań.
Mam nadzieję, że akcja się uda i tacy jak Ty zmienią zdanie. Kto jest niedowiarkiem, zapraszam na spotkania informacyjne.
Rozumiem, że wszędzie znajdą się krytycy i malkontenci... Pozdrawiam tych pozytywnie nastawionych do świata.
Sorry winnetou ale zakrawa to właśnie na kolejny Groupon, Amway iinne takie. Byle student, byle zapierdalał. Prawnicze sprawy ma wam naganiać student AWF, PK, AHG, UJ... nieważne byle naganiał. Uczciwe warunki w takiej branży to piątka na rękę, umowa na stałe plus prowizja. A nie najniższa krajowa + to co Ci się uda.

I jeszcze ta praca na zlecenie.... skoro to taki biznes to co? Na ZUS Was nie stać Firma, która na to gówno zatrudnia jest ŚMIECIEM. Toż to równoznaczne ze składaniem długopisów.

Skoro na bank zawsze pracownik wypracuje jedną sprawę BOGATĄ, SPECJALNĄ, to czemu nie zatrudniają na normalnych warunkach?
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując