Cytat:
|
Mareq, przecież chyba nie sądzisz...
|
Ani przez sekunde mnie taka mysl nie naszla ; )
Cytat:
|
Zmieniał się może w kwocie globalnej, ale nie w procencie należnym Polsce. A o kwotach globalnych to cudak nie ma nic do gadania.
|
Czyli jeżeli projekt WRF zmieniał się w tzw.(według twojego nazewnictwa) kwocie globalnej, to na ,,koperty narodowe'' poszczególnych państw nie miało to wpływu ?
Ciekawa teoria.W takim razie komu jest kasa ,,zabierana'', jeżeli ,,kwota globalna'' leci w dół ?
Cytat:
|
Może wykresy skomentujesz? Przecież potrafisz je odczytać.
|
Spoko wykres(pomijając fakt, że nowy system zasobów własnych nie został jeszcze ustalony więc wyliczenia ile konkretnie będziemy płacić nie mogą być w 100 % precyzyjne). Tylko jak się ma do tego co ja napisałem o bronieniu kasy na spójność w kontekście cięć ?
Przypominam, że ogromną część dochodów budżetu UE stanowi % DNB państw członkowskich, więc jeżeli państwo się bogaci, to składka rośnie. Oczekiwanie w tym przypadku, że powinien wystąpić mechanizm, który wraz ze wzrostem składki(bogaceniem się państwa) będzie pociągał za sobą większy ,,transfer'' pieniędzy w związku z polityką spójności jest oczywiście błędne.