Piotrek87 napisał(a):

Ja o dorwaniu sie do koryta ani srebrnikach nie pisałem .
Właśnie i to jest chore ze wróg tylko jeden.
Już widzę jak na Legii by zaakceptowali w roli prezesa np Kazia Moskala.
|
A o osobie Mariusza Waltera coś wiesz?
Parę cytatów:
Cytat:
|
MW od dzieciństwa kibicował Wiśle Kraków. Nie kryje, że gdy był młodym chłopakiem wypisywał na murach ciężkie obelgi na rywalkę zza miedzy - Cracovię. Widać już od podstawówki poznał naturę prawdziwego kibica. Był tak zakochany w Białej Gwieździe, że chciał w niej za wszelką cenę grać. Ale w juniorach zdzierał kolana i wypluwał płuca, a pożytku żadnego to nie przynosiło. Wtedy zrozumiał, że się do piłki się nie nadaje, bo nie ma do niej talentu za grosz.
|
Cytat:
Najpierw zamierzał przejąć ukochaną sercu Wisłę (stąd te transmisje w TVN meczów Białej Gwiazdy, gdy niemal cała liga zawarła umowę z kodowaną stacją Canal+). Potem robił podchody pod Polonię Warszawa, Stomil Olsztyn i Widzew Łódź. W każdym z tych klubów coś jednak nie pasowało. Najwiecej szumu było wokół przejęcia Widzewa. Sprawę pilotował ówczesny trener łodzian i sąsiad Waltera ze stołecznego Wilanowa, Dariusz Wdowczyk. Grupa kapitałowa ITI chciała w tym czasie wejść na giełdę. Nie mogła więc pozwolić sobie na wykupienie sportowej spółki akcyjnej z ukrytymi długami i pomysł sponsorowania Widzewa ostatecznie upadł.
Miłość Waltera do Legii jest czysto biznesowa. "Mój szacunek do Legii budował się latami" - wyznaje.
|
MatMario napisał(a):

Też z drugiej strony szczytem jest że na stadion dalej nie ma umowy, inne kluby zdążyły już jedną rozwiązać a my pierwotnej nie wypracowaliśmy. Ja .......e jaka to jest prowizorka to dramat.
|
Żaden klub nie podpisywał umowy z krakowskim zikitem - chyba najbardziej skompromitowanym urzędem w Krakowie. Nawet cracovia miała takie szczęście, że ich stadion podlegał pod nowo utworzony zis.
Także w tej kwestii nie wiemy czyją winą jest fakt że nie ma jeszcze umowy...