emj10 napisał(a):

Wydaje mi się, że z sporze z Apraho opisywałem już szczegółowo do jakich ruchów po tej stronie polityczno-medialnej może dojść, jakie są prawdopodobne, a jakie mniej. Jednak postaram się w telegraficznym skrócie przedstawić moje zdanie na temat prawdopodobnych scenariuszy.
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=21007
W przedstawionych przez Ciebie linkach chyba pierwszy raz ktoś z byłego "Urze", a także z jednego z nowych tygodników powstałych po jego przejęciu - Jachowicz, którego opinie osobiście bardzo cenię - dał jasno do zrozumienia, że towarzystwo się podzieliło. Prosto z mostu i bez owijania w bawełnę.
Podział nastąpił jednak już wcześniej, gdy bracia Karnowscy postanowili iść na swoje, założyli portal wpolityce.pl (od początku wspierany przez SKOK-i, ale oczywiście nie mówiło się o tym, a dodatkowo działający w ścisłej współpracy ze portalem http://www.stefczyk.info/ gdzie reklamowane jest "wsieci"), następnie założyli dwutygodnik/tygodnik, który miał być konkurencją dla „URZE” o czym wspomniał Łysiak mieszając z błotem Karnowskich, a nawet sam Lisicki jeszcze przed startem tygodnika skomentował to w ten sposób.
Ewidentnie na mój gust zabrakło koherencji poglądów (Lisicki idzie na układ z prywaciarzem, ale chce zachować wpływ na linię tygodnika, a Karnowscy korzystają z przybudówki PiS i idą na całość), a także moim zdaniem planów na przyszłość (Lisicki chce stworzyć kolejny solidny tygodnik, który nie ma ambicji politycznych i otwiera się na prawych ludzi o liberalno-konserwatywnych poglądach, natomiast Karnowscy – przynajmniej jeden – sądzę, że w przyszłości podzielą los Migalskiego)
Tematu Sakiewicza (sekciarstwo), czy JKM (oszołomstwo) nie będę już poruszał, gdyż są to mniejsze tytuły, a poza tym z jednej strony kompletnie już zasymilowane z polityką, a z drugiej kompletnie oderwane od rzeczywistości jak ma to miejsce w przypadku JKM, który w nowym "URZE" odgrzewa swoje teksty sprzed dwóch dekad kiedy chwalił tak bardzo Jaruzela.
|
O Ziemkiewiczu wiadomo juz od dawna że wącha się z ekipą Sikorskiego,Kamińskiego i Giertycha pewnie czując tam szanse na rozwój swoich endeckich poglądów na szerszą skalę ( o sławnym grillu u w/w wiadomo od dawna). Fakt więc jego powrotu do Rzepy dla osób interesujących się sprawami prawicy nie jest zaskoczeniem. RAZ straci na tym o wiele więcej niż mu się wydaje. Nie docenia tej części czytaleników/wyborców którzy kierują się innymi kwetsiami niż wyborcy /czytelnicy strony drugiej
Natomiast mnie ciekawi bardziej faktyczna nadaktywnośc Twoja emj10 jak tylko pojawia sie możliwość włożenie kija w mrowisko i insynuowania że "coś" się wydarzy na prawicy, że wiesz coś od kogoś że będzie podział. "Uspokoję cię" i możesz sobie głowy nie zawracać -poza harcami RAZ-a,,Łysiaka - (wielce prawdopodobne że to konflit tych dwóch Panów jest zapalnikiem do decyzji RAZa) czy Warzechy nic sie nie wydarzy gdyż wyżej wymienieni są decyzyjnie nic nie znaczący - konflit mogliby spowodować Karnowscy,Sakiewicz,Wildstain czy Lisicki a to sie w najbliższym czasie nie wydarzy wprost przeciwnie z dużym prawdopodobieństwem w drugiej połowie roku ,może pod koniec będzie kolejna wspólna inicjatywa .