Cytat:
|
1. Na karanie za stanie na schodach nie ma wpływu ani SKWK, ani klub Wisła Kraków tylko debilna do potęgi ustawa o imprezach masowych, jedyna inicjatywa ustawodawcza naszego, pożal się Boże, prezydenta. Z moich informacji wynika, że SKWK nie ma wpływu na stanowienie prawa w Polsce
|
Ale klub nie musi robić za policjanta i wysługując się stewardami gnębić pojedyncze osoby, które stoją na schodach. Próbowałeś zrelatywizować problem, ale Ci się nie udało. Dobrze wiesz, że klub przegina z nadgorliwością w tej kwestii.
Cytat:
|
Odniosę się do jednej kwestii jeszcze. Dobrze, że niektórzy z was urodzili się w takich czasach, bo w latach 80. i 90. o "smacznej herbatce pod koniec przerwy", w dodatku "postawionej na stole" można było tylko pomarzyć, tak mi przynajmniej ojciec opowiadał, bo sam tych czasów z racji wieku nie pamiętam. Rozumiem, że kwestia cateringu jest ważna (chociaż w sumie ja mam to w dupie - przychodzę na mecz, a nie do restauracji), ale nie chodzić na Wisłę, bo pepsi jest ciepłe albo herbata zbyt słaba i nie ma z nią gdzie siąść przy stole to dla mnie lekko żałosna wmówka
|
Jak już pisałem jeśli klub jest tak bardzo gorliwy w egzekwowaniu prawa, niech przyłoży się z równie z wielką gorliwością do swoich obowiązków. Jak człowiek pracuje cały tydzień, idzie na mecz, kupuje coś mięsoposobnego w bułce plus napój, to ma prawo wymagać ten napój gdzieś postawić. Bo dałem im moje pieniądze, które są moją krwawicą. Chyba, że jeszcze jesteś na utrzymaniu rodziców, więc jak przejdziesz na swój garnuszek to inaczej spojrzysz na problem.
Ja płacąc za bilet nie wymagam poziomu sportowego - nie jestem idiotą. Wymagam tylko tego, aby mieć gdzie zjeść (a często wracam prosto z pracy, bez posiłku) i załtawić swoje potrzeby fizjologiczne (sprawna spłuczka i mydło). To tak wiele?
Jesli nawiązujesz do 90 lat, to równie zaapeluj, aby wjeżdzać z bramą lub wchodzić na patencie - bo dzięki takim akcjom kilka razy za małolata wbiłem na C. Ale to już nie wróci. Są inne czasy, ludzie płacą i wymagają - absolutnego minimum.
Gdzie jest treść porozumienia z podpisem osoby z klubu? Nie ma.