Wyświetl pojedynczy post
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2013, 13:28
Mnie również nie podoba się przyjęte rozwiązanie, ponieważ oficjalnie(!) nie przedstawiono żadnych konkretnych przesłanek, które by za takim porozumieniem przemawiały. Ot, trochę polityki, kilka złożonych obietnic - ale prawdopodobnie bez poważniejszych gwarancji ich pokrycia i realizacji.

Runda wiosenna będzie stosunkowo krótka, a więc i sama ugoda jest przede wszystkim na rękę Klubowi (z wiadomych powodów). Nie uważam przy tym, aby było to nawet działanie doraźne, gdyż nie przedstawiono szerzej jakichkolwiek środków niezbędnych do realizacji przedmiotu porozumienia, ani tym bardziej czasu, w którym poszczególne cele miałyby zostać wykonane.

Rozumiem natomiast pobudki, którymi mogło kierować się Stowarzyszenie. Tyle tylko, że niekoniecznie się do nich przychylam. Przede wszystkim z tego względu, iż sam liczyłem jednak na więcej - zwłaszcza w kontekście przedstawionych celów protestu. I nie przekonuje mnie nawet dość obszerny opis, wedle którego Klub miał podczas negocjacji zobligować się do konkretnych działań faktycznych.

Zaznaczam, że jest to wyłącznie moja prywatna opinia - niepodparta rzeczywistą wiedzą, bo przy rozmowach nie uczestniczyłem i nie miałem także wglądu w treść porozumienia.
Ostatnio edytowane przez enzo : 09.02.2013 o godz. 14:41.
Odpowiedz cytując