Wyświetl pojedynczy post
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2013, 11:16
Nieporadność (zwłaszcza wczoraj) polityków z prawej strony barykady była śmieszna i zarazem smutna, byli kompletnie nieprzygotowani do rozmów, bardzo dużo chaosu i brak merytorycznych argumentów. Typowe lanie wody, 'to minimum', 'my byśmy wynegocjowali więcej' etc etc. Być może tak, być może mają rację, tylko w żaden sposób nie potrafili tego obronić - typowa gadka szmatka. Dzisiaj już się powoli to chyba naprawia, ale wczoraj było widać zaskoczenie opozycji.

Zamiast zrobić analizę kto i jak na co dostał, który kraj przoduje pod tym względem, który pod innym, który w liczbie na obywateli dostał najwięcej, uwzględnić inflację (wyszłaby zupełnie inna, niższa kwota w porównaniu z 2007) itp itp - zero przygotowania. Jestem rozczarowany, Platforma uzyskała teraz potężne narzędzie propagandowe, pierwsze od wielu wielu miesięcy - to może być wzrost notowań PO. PiS całkowicie przespało sprawę.

Mam tylko nadzieję, że w zamian za ten budżet (który, przecież jeszcze nie został zaklepany) Tusk nie sprzedał nas UE - byłoby to pyrrusowe zwycięstwo. Mam nadzieję, że w zamian za miliardy Tusk nie zaakceptował planu dostosowania Polski do "tolerancyjnej" (zboczonej) zachodniej Europy, że jego ceną nie jest pakt fiskalny itp itp. Wszystko wyjdzie w praniu w ciągu najbliższych miesięcy/lat. Oby nie...

Słówko do Szpenia, bo nie mam zamiaru z nim szerzej dyskutować - schowałbyś swoją hipokryzję, bo akurat w przemilczaniu 'niewygodnych' tematów to ty jesteś guru tego forum. Za każdym razem, gdy cię ktoś przyciśnie do muru, ty uciekasz na tydzień lub dwa, po czym znów wyskakujesz prowokacyjnym tonem. Nie pamiętasz już konferencji smoleńskiej, na którą tak czekałeś aż obali tezy zespołu parlamentarnego? Czekałeś, czekałeś, konferencja była z innym wnioskiem niż się spodziewałeś... i Szpeniu zniknął bez słowa. Już było tak wiele razy, nie kompromituj się już.
Ostatnio edytowane przez Wizard : 09.02.2013 o godz. 11:41.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf