rav napisał(a):

No nie wiem,..... Może dlatego, że został napisany tuż pod moim postem i nawiązuje do jego treści..? Jakżesz ja mogłem ten post tak odebrać...
Nie, nie ma sensu twierdzenie, że ktoś próbuje popełnić samobójstwo byle by tylko coś udowodnić. Takie stwierdzenie jest debilizmem i błazenadą. Zwłaszcza, że akurat ta strona barykady nie ma tendencji do martyrologii, rozdzielania szat i ginięcia za sprawę.
Co zaś do skrzydła i brzozy - takim jak Ty i ja pozostaje tylko wiara lub brak wiary, bo obaj mamy niemal zerową wiedzę na ten temat. Pewne argumenty naukowców mogą do nas przemawiać lub nie, być bardziej lub mniej przekonujące. Nie mamy jednak wystarczającej wiedzy, by je zweryfikować. Pewne rzeczy mogą nam się wydawać, przy czym z Twoich postów wnioskuję, że brak Ci wystarczającej wyobraźni, by pewne rzeczy wziąć pod uwagę. Niestety, do swojego braku wiedzy dokładasz pajacowanie, które nie sprzyja merytorycznej dyskusji.
|
Mogłeś go odebrać z przymrużeniem oka, które go kończyło.
Piloci TU i Lech Kaczyński zgodnie z propagandą popełnili samobójstwo bo nie chcieli się spóźnić na obchody. Czy to nie większy debilizm i błazenada? A od trzech lat niektórzy biorą to na poważnie.
Co znaczy zerową wiedzę na ten temat? Pewne argumenty naukowców to w przypadku rzeczywistych naukowców zwyczajne obliczenia. Matematyka. Czy to ze 2+2=4 jest dla Ciebie przekonujące? Wiadomo ze aparat matematyczny przez nich wykorzystywany może być niezrozumiały, ale jeżeli pod efektem popisuje sie kilkudziesięciu naukowców z tytułami profesorskimi to wypada sie zgodzić że wyniki są miarodajne i po prostu brzoza nie ma prawa urwać skrzydła.
Skoro wywnioskowałeś z moich postów że brak mi wyobraźni, której brak szybko zamienił się w brak wiedzy to byłbym wdzięczny za źródło tych wniosków, nie będzie to chyba problemem.
Co do pajacowania, to wybacz ale jest wielu których ten zarzut bardziej dotyczy, ja czasami staram sie tylko dostosować.