Wyświetl pojedynczy post
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2013, 00:41
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie odsyłam Cię do wywodów forumowiczów tylko do odpowiednich linków i źródeł, które w temacie padały...

Reszty mi się nawet komentować nie chce. Ty wiesz lepiej od profesora zajmującego się na co dzień materiałami wykorzystywanymi w lotnictwie do czego jest przystosowane skrzydło. I jeszcze program komputerowy z lat 80-tych... Błazenada.

ps. Mój "ps" był tylko odpowiedzią na głupią wstawkę z Twojej strony.

Tak...skrzydło jest konstruowane tak, aby wytrzymało uderzenia w drzewo. jezeli ty dysponujesz takimi opiniami "specjalistów" to gratuluje. Tak, sa elementy w samolotach które konstruuje sie tak, aby wytrzymały jakis tam ekstremalny kontakt ale logika nakazuje uznac, ze skrzydło NIE jest jednym z takich elementów. Wzmacnia sie dolne konstrukcje kadłuba, które sa bezposrednia ochrona pasazerów. DOLNE! Nawet nie gorne bo samolot jak spadnie ze nawet 100-200 metrów to nic mu nie pomoże a w przypadku kontaktu z gruntem bardziej płynnym moze uratowac to życie pasazerom...zreszta każdy pilot w przypadku zargożenia jakiegokolwiek stara sie jednak sprowadzać samolot "brzuchem" do dołu a nie do gory nogami...Stzrydło jest elementem nosnym...wiec ma byc lekkie ale wytrzymałe na tyle, zeby byle WIATR go nie urwał...nie byle brzoza?! Ciezko o brzoze na 10 tyś metrów.

Zapytam jeszcze raz bo to wiele spraw moze wyjasnic. Czy uwarzasz, ze w Gruzji była zamach na prezydenta Kaczynskiego?
Odpowiedz cytując