Wyświetl pojedynczy post
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2013, 23:36
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ech szkoda słów... Tysiąc razy Ci trzeba pisać, że dane do wsadu może sobie sprawdzić każdy rozgarnięty naukowiec? TU to nie jest maszyna "top secret". Dane o konstrukcji i użytych materiałach przy budowie tej maszyny pewnie znalazłbyś i Ty gdybyś się wysilił. Drewno jak sam wspomniałeś może się różnić strukturą itp - dlatego właśnie Binienda nie oparł swoich badać o jedną wartość. Mało tego - znacznie zawyżał tą wartość przy kolejnych symulacjach. Dodaj sobie do tego badania o których wspomina Arapaho i masz pełny obraz sytuacji.

Jeśli Ci chodzi o prokuraturę ("w otoczeniu mówią" - nie rozśmieszaj mnie chłopie, masz problem z podstawowymi informacjami nt katastrofy a wiesz co mówią w kuluarach...) - polecam oglądnąć dostępny w tym temacie wywiad z Biniendą sprzed kilku dni, masz tam wyjaśnienie odnośnie spotkań z prokuraturą, mnie się już prostować Twoich bzdur nie chce.

Link, który mi podesłałeś (chodzi Ci o crash test DC 7 jak mniemam) - polecam Ci pełną wersję, szczególnie 9 sekundę: http://www.youtube.com/watch?v=4D3dmy5bE7M (pomijam już fakt, że konstrukcja skrzydeł tego samolotu jest zupełnie inna...). Przepraszam, nie pamiętam gdzie czytałem i niestety nie podam źródła o konstrukcji skrzydeł DC 7, ale specjalista wypowiadał się, że nie ma co porównywać tych dwóch samolotów.

Ja nie powielam kłamstw, to Ty non stop podajesz przykłady, które dawno zostały wyjaśnione. Ciebie np. nie interesuje, że przednie poszycie skrzydła TU jest nietknięte (więc w jaki sposób doszło do kontaktu z drzewem, wyrosło w czasie lotu w środku skrzydła omijając "przód"?), nie zastanawia Cię dlaczego członkowie komisji nie wiedzą, czy brzoza jest całkowicie urwana czy tylko nadłamana, nie zastanawiają Cię badania Biniendy (bo wolisz ufać "na słowo" ekspertom Z Millerowej komisji). Dramat chłopie.

Wiec skoro z danymi do wsadu nie ma problemu to czemu Binienda nie chce ich pokazac? Gdzie jest problem? Nie rozumiesz jednego: to, że pewne dane sa ogólnie dostepnie nie oznacza, że Binienda wpisał to co jest ogólnie dostepne. Tak jak ty nie masz zaufania do badan Komisji i specjalistów od badania wypadków lotniczych tak ja w tym momencie jestem rozgrzeszony z braku zaufania do badan speców Antka. Stosuj ta sama miare bo ocierasz sie o obłude.
Wywiad z Binienda...nie moge traktowac powaznie wywiadów z człowiekiem który otwarcie mówi o zamachu a nie był nawet w Smolensku.
Włącz logike. Jeżeli samolot ma na skrzydłach po 2 silniki to raczej te skrzydła beda konstrukcji ZUPEŁNIE innej niż te, które silników nie posiadaja (I ja do tego nie potrzebuję podpierac sie opiniami specjalistów). Jak na mój gust jednak nieco solidniejszej. Jeden słup przecina skrzydło a drugi tnie skrzydło do połowy miedzy silnikami...No tam to powinno byc już naprawdę solidna konstrukcja.I nie trzeba byc specem, zeby zachowac dystans do DC7 i TUpolewa.

Skad się wzieły fragmenty samolotu w brzozie? Tak wiem ze ktoś tam poprzenosił fragmenty samolotu pod brzoze wiec pewnie sie tez wdrapał i wsadził fragmenty samolotu w brzoze...teoretycz\nie to mozliwe nawet jest.
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 06.02.2013 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując