Wyświetl pojedynczy post
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2013, 17:23
Drozd napisał(a):Wyświetl post
cpc
Jedni głosowali za uchwałą upamiętniającą 150 rocznicę powstania styczniowego, a drudzy przeciw. Mam dłużej tłumaczyć absurdalność twierdzenia, że to jedno i to samo. Taki fakt nie wystarcza Ci żeby wiedzieć na kogo głosować? Mnie wystarcza, a podobnych wskazówek są setki.
Innych wskazówek, że jedno i to samo nie jest stwierdzeniem absurdalnym jest również sporo. To po pierwsze.
Po drugie nigdzie nie napisałem, że PiS i PO to to samo, innymi słowy, że nie ma między nimi żadnych różnic, wręcz przeciwnie - na istnienie takich różnic wskazałem więc nie bardzo wiem do kogo ten zarzut związany z absurdalnością.

Podam pierwszy przykład z brzegu - sprawa premii dla marszałków. Na premie Kopacz musiał zgodzić się poseł Kuchciński, a nie powinien tego robić, nawet nie dlatego że mamy jakiś kryzys, zaciskanie pasa itp... Gdyby to była inna osoba z PO to nie miałbym żadnych z tym problemów. Niestety marszałek Kopacz wg polityków PiS i zwolenników tej partii otarła się w Smoleńsku o zdrade stanu. Skoro tak jest postrzegana przez szeroko pojęte środowisko związane z PiSem to żaden poseł tej partii nie powinien jej w nagrodę wypłacić premii, nawet gdyby ta premia wynosiła nie 45 tys pln a 100 złotych.
Niestety tak się nie stało a gdyby nie media, opinia publiczna w tym internauci to pewnie do kieszeni marszłaek Kopacz wpadłoby sporo grosza. Krótko mówiąc PO z PiSem zagrali w jednej drużynie.

Dla mnie taka sytuacja stanowi pewien sygnał ostrzegawczy. Jako, że tych sygnałów jest więcej to do tej pory nie przekonałem się do partii J. Kaczyńskiego.

Zawsze uważałem PiS za co najwyżej mniejsze zło ale jednak zło i tego zdania póki co nie zmienie, a nie ukrywam chciałbym zdanie zmienić i mam nadzieję, że kiedyś tego doczekam.

Arapaho: tak się składa, że nie chodziło mi o brak różnic światopoglądowych między konserwatywnym skrzydłem PO a PiSem. Dla mnie akurat to podobieństwo działa na korzyść obu stron, a skoro tak to nie może być użyte przeze mnie jako zarzut w odniesieniu do PiSu. Ale okay, nie podałem konkretnych przykładów to mogłeś mój post również tak odczytać.
Ostatnio edytowane przez cpc : 06.02.2013 o godz. 17:44.