Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2013, 16:56
Cytat:
Jedni głosowali za uchwałą upamiętniającą 150 rocznicę powstania styczniowego, a drudzy przeciw. Mam dłużej tłumaczyć absurdalność twierdzenia, że to jedno i to samo. Taki fakt nie wystarcza Ci żeby wiedzieć na kogo głosować? Mnie wystarcza, a podobnych wskazówek są setki.
No bo tak sie podzielili. Jedni udają (czy też są) lewaków a drudzy (PiS0 mają za zadanie udawać prawicę. Także w sprawach światopoglądowych - i tylko takich - się różnią, o to się właśnie kłócą i robią teatrzyk zaś jeśli chodzi o kwestie związane z ekonomią to żadni nie mają pomysłu na Polskę i tak samo jeśli chodzi o dekomunizację, o cały ten system gdzie 2-3 partie w Polsce już przed wyborami są wygrane (tylko te są lansowane w mediach), o to że obywatele nie mają w Polsce nic do powiedzenia (weź zbierz 100 tys podpisów w 3 miesiące żeby wnieść projekt inicjatywy ustawodawczej), o to dofinansowywanie partii ze środków państwa (machina, która pozwala im finansowo stać ponad resztą konkurencji partyjnej), o immunitety czy inne przywileje dla politykierów, sowite premie, tak zwaną kiełbasę przedwyborczą (czyli stek kłamstw i pustych obietnic) to się niczym nie różnią. Oni wszyscy bronią tego systemu bo maja w nim dobrze a obywatel jest w nim smieciem zależnym od bandy polityczków. To my w tej chwili jesteśmy dla nich a nie oni dla nas, a właśnie powinno być odwrotnie. I jeśli te sprawy światopoglądowe przysłonić obraz i sprawić, że bym sie miał opowiedzieć po stronie PiS to przykro mi, aż taki naiwny nie jestem.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.