cpc napisał(a):

|
Niestety, w wielu bardzo istotnych sprawach różnic między PO i PiS nie ma praktycznie żadnych. Nie oznacza to, że różnic nie ma wcale - są takie i przeważnie przemawiają na korzyść PiSu ale dla mnie jak i sądzę dla wielu Polaków to po prostu za mało aby oddać głos na PiS. Jeśli do tego dodamy "skuteczną" politykę marketingową wg Jarosława & Company to odpowiedź na pytanie czmu PiS nie może wygrać wyborów wydaje się oczywista. Niestety strategia obliczona na przekonywanie już przekonanych (bo tak dla mnie to często wygląda, nawet na tym forum) nie przyniesie zwycięstwa w wyborach.
|
Chyba przesadziłes - jest kilka zbieżnych elementów pomiedzy skrzydłem konserwatywnym PO a PISem głównie światopogladowych ale zważ na proporcje u platfusów -przechył na lewo jest znaczny 1/4 do 3/4 więc w dzisiejszym układzie sił parlamentarnych sprawy in vitro i związków partnerskich nie przeszły - jeśli jednak palikot i komuniści dostaną z 20-30 posłów więcej to gowinowcy nie będa mieć nic do gadania i PO zbliży się programowo do komunistów w każdym calu.