Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2013, 09:37
emj10 napisał(a):Wyświetl post
"Pisowski aparatczyk" do Apraho? Wrzuć taki cytat, albo przeproś z miejsca.
Sam sobie odpowiedziałeś:

emj10 do Arapaho napisał(a):
Powtarzasz te mityczne fakty mówią za siebie jakbyś faktycznie był aparatczykiem PiS.

Także nie "kadź" mi tutaj o jakiś moich przewinach, a cofnij się do momentu, gdzie pewien forumowicz i cała rzesza nawiedzonych lewicowych dyskutantów obniżyła poziom tego tematu poniżej mułu.
Czy stwierdzenie jak poniżej sugeruje Twoje "przewiny" lub że zaniżasz poziom tematu? Z drugą częścią zdania się zgadzam.

Cytat:
Jedynym z kryptopeowców, z którym da się tu czasem podyskutować jest emj10
Cytat:
Naprawdę kuriozalnie zaczynają brzmieć w uszach oskarżenia o "a w rzeczywistości 99.9% czasu na forum poświęcająca na bronienie pomysłów PO lub walenie jak w bęben w nierządzące od kilku lat PiS i niszowe gazety Sakiewicza" w momencie, gdy fakty przeczą tym konfabulacyjnym stwierdzeniom (tak to konfabulacja, czyli mijanie się z prawdą jak miało to miejsce w opisywaniu sytuacji przy rozwiązaniu rządu Kaczyńskiego), gdy patrząc na moje ponad 2500 komentarzy na forum większość została napisana w tematach sportowych i innych, a tylko ok. 1000 w tematach politycznych. Do tego minimum kilkaset komentarzy nie dotyczyło ani PO, ani PiS, a kilkaset było czysto merytorycznych dotyczących, czy to gospodarki, czy tematów światopoglądowych, czy jeszcze innej dziedziny.
Wyraziłem się może nieprecyzyjnie - 99,9% czasu w temacie politycznym poświęcająca na bronienie pomysłów PO lub walenie jak w bęben w nierządzące od kilku lat PiS i niszowe gazety Sakiewicza. Nie obchodzi mnie co piszesz w tematach sportowych, ale w tematach związanych z polityką obecnie swoją energię pożytkujesz na to co napisałem powyżej. Nie wiem, może parę lat temu było inaczej.

Nic dziwnego, że to określenie z konfabulantem było po części trafne.
Mając na uwadze powyższą wypowiedź zmuszony jestem przyznać się do błędu w mojej wypowiedzi która wzbudziła Twoje oburzenie. I bynajmniej ten błąd nie dotyczy fragmentu z kryptopeowcem. Z mojej strony koniec.

Jaroo1 napisał(a):
BBudowniczy wyżej wymienił tych z PO, jeszcze mógłby wypisać tych z PiS.
No właśnie tylko nie widzę wśród "tych z PiS" osobników "walących w ryj" i pragnących "strzelać z procy" do TU154. Owszem, da się u co niektórych zauważyć braki obiektywizmu, ale takiego poziomu argumentów jak u wymienionych wyżej raczej nie uświadczysz.

Jaroo1 napisał(a):
Przykładowo Drozd (leming spod znaku PiS - nie chcę cię Drozd obrażać, po prostu jesteś lemingiem) pisze, że wyniki sportowców są zależne od tego jaka partia rządzi.
Zgadzam sie - kiepski argument, zakładając że brzmiał tak jak to przedstawiłeś, a ja pogrubiłem. Nie uwzględniający, że szkolenie sportowca to długotrwały proces i nie da się tego bezpośrednio odnieść do partii która akurat rządzi. Poziom szkolenia i wyniki w sporcie w dużej części są wynikiem działań także poprzednich rządów. Chociaż pamiętam luty 2006 rok i olimpiadę w Turynie, podczas której PO zorganizowało konferencję na której Miro Drzewiecki grzmiał że brak medali to wina rządów PiS-u (rządzących wówczas od kilku miesięcy!)..
Ale nawet ten argument stanowi raczej wyjątek wśród "tych z PiS" , a nie regułę jak u osobników spod "jebło to jebło, po ch*j drążycie".
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"