DarekW napisał(a):

|
Mozna gdzies ten wywiad obejrzec poza granicami Polski?
|
http://www.tvp.pl/vod/audycje/public...022013/9745339
emj10 napisał(a):
|
Dane z TAWS i te widziane na wskaźnikach przez załogę kompletnie się rozjechały już przy TAWS 35 co z kolei pokazuje, że nie można zrobić takiego porównania, którego dokonał BBudowniczy skoro dane nie są porównywalne. Czemu nie są porównywalne to kolejne miejsce na domniemywanie.
|
Przegapiłem Twoją wypowiedź, więc odnoszę się dopieroro teraz. Dane TAWS posiadają również współrzędne GPS. Ponieważ TAWS38 znajduje sie już za brzozą, są dwie możliwości :
- albo samolot obniżył się w rejonie brzozy i potem się już wznosił do tych 35 m
- albo samolot w rejonie brzozy był
grubo ponad 35 m i zdołał zejść jedynie do poziomu 35 m gdzie spotkało go coś, co wywołało TAWS38
Nie będę się upierał przy pierwszym wariancie, bo faktycznie są różne możliwości. Biorąc pod uwagę niewytłumaczalne rozbieżności pomiędzy zapisami TAWS a zapisami z czarnej skrzynki i stenogramami, wydaje się że przy jednej z nich ktoś musiał "grzebać". Osobiście obstawiam czarną skrzynkę.
Cytat:
Nasi prokuratorzy chcą rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczące ostatnich chwil lotu prezydenckiej maszyny. Dlatego zwracają się do Amerykanów, którzy są producentami urządzeń systemów TAWS i FMS. To urządzenia, które wydawały ostrzeżenia "pull up" oraz "terrain ahead".
Prokuratura nie chce podać żadnych szczegółów swego wniosku do Amerykanów.
"Chodzi o różnice w zapisach pomiędzy czarnymi skrzynkami a urządzeniami TAWS i FMS" - mówi "Faktowi" mec. Bartosz Kownacki, pełnomocnik części rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej. "Po ogłoszeniu raportu Millera nasi eksperci tłumaczyli te różnice kwestią rejestracji działania tych urządzeń i twierdzili, że żadnych różnic faktycznie w zapisach nie ma" - dodaje.
|
http://fakty.interia.pl/raport/lech-...lenska,1890139
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"